Home Hrvatska Home Ribaru (86) otkazao motor na barci usred jakog nevremena

Ribaru (86) otkazao motor na barci usred jakog nevremena

16
0
Ribaru (86) otkazao motor na barci usred jakog nevremena


Pulska je pomorska policija je u ponedjeljak 11. ožujka oko 15.15 sati, u umaškom akvatoriju, još jednom pokazala da ljudski život nema cijenu i unatoč jakom vjetru i lošim meteo uvjetima na moru, spasila 86-godišnjeg rekreacijskog ribolovca.

Nakon što je područje Umaga iznenada zahvatilo nevrijeme praćeno jakom burom, kišom i tučom, 86-godišnji rekreacijski ribolovac, kojemu je na 4,5 metarskoj barci otkazao motor, zbog valova i jakog vjetra bio je nemoćan i u životnoj opasnosti. Operativno komunikacijski centar policije u 14.55 sati zaprimio je dojavu o pozivu u pomoć muškarca koji se s barkom nalazio na 1,2 nautičke milje od obale Umaga.

Budući je prijetila opasnost da valovi ne odnesu barku na otvoreno more i potope je, dvočlana posada policijskog plovila pomorske policije Pula, zapovjednik Vedran Mijić i upravitelj stroja Dragan Medica, nisu dvojili ni sekunde te su se odmah uputili prema unesrećenom.

Dugogodišnje iskustvo na moru, prisebnost i stručnost i ovaj su put polučili spašavanjem ljudskog života. U svega dvadesetak minuta doplovili su do plovila, uspjeli je privezati uz policijsko plovilo, te ribolovca zajedno s barkom doteglili u sigurnost umaške luke.

Zahvaljujući brzoj intervenciji, muškarac nije ozlijeđen, a pomorski policajci i ovaj put pokazali da su na visini zadatka te da je primarna zadaća policije briga i o sigurnosti i zaštiti ljudskih života.
 
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.