Home

Optužen mladić koji je grizao policajce tijekom privođenja

Optužen mladić koji je grizao policajce tijekom privođenja


Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 22- godišnjaka koji je sredinom rujna prošle godine pijan sudjelovao u tučnjavi, a nakon što je intervenirala policija i posjela ga u svoj automobil, on je lupao šakama po sjedalu te vrijeđao i prijetio policajcima, pri čemu je jednoga ugrizao za prste ruke, a drugoga za potkoljenicu.

U tužiteljstvu u ponedjeljak kažu kako tog mladića terete za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju, kao i zbog prijetnje.

Optužen je da je na splitskom području 16. rujna 2018. oko 5 sati pod utjecajem alkohola (1,61 promila) sudjelovao u tučnjavi, koja je okvalificirana kao narušavanje javnog reda i mira.

Nakon što su stigli, policajci su ga posjeli na zadnje sjedište službenog vozila, ali se on ustao i počeo šakama lupati po suvozačevom sjedalu te vrijeđati policajce i prijetiti im.

Pokušao je i otvoriti vrata te pobjeći iz vozila, ali su ga policajci uhvatili za ruke, a on je jednoga od njih ugrizao za prste desne ruke.

U optužnici stoji i da su policajci, koji su došli pomoći svojim kolegama, nasilnika svladali tako što su ga poprskali sprejem nadražljivcem te mu vezali ruke. 

Potom su 22-godišnjaka odvezli u stanicu Hitne pomoći u obližnjem Domu zdravlja, i to zbog ozljeda koje je zadobio u spomenutoj tuči.

Pri izlasku iz policijskog vozila on je nastavio vrijeđati policajce te je lupao glavom po automobilu, a jednoga policajca ugrizao je za desnu potkoljenicu.

Po povratku iz stanice Hitne pomoći, u prostorijama Postaje granične policije je trojici policajaca prijetio smrću.
NordVPN Specijalna Ponuda