Home

PREDSJEDNICA POMILOVALA HUANITA LUKSETIĆA Odvjetnik: ‘Zadovoljan je, ali otkad se ne liječi, stanje mu se pogoršalo, no za to nitko neće odgovarati’Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pomilovala je Huanita Luksetića, osuđenog na dvije godine zatvora zbog posjedovanja marihuane, objavio je Dnevnik.hr.

Odluka Predsjednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba dostavit će se Ministarstvu pravosuđa. Temeljem Zakona o pomilovanju, Ministarstvo pravosuđa dužno je obavijestiti podnositelja molbe o Odluci Predsjednice Republike. Odluka Predsjednice Republike Hrvatske o pomilovanjima po molbama osuđenih osoba stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u Narodnim novinama.

Vladimir Gredelj, odvjetnik Huanita Luksetića, rekao je da je čuo za odluku o pomilovanju. Na pitanje kako ju je komentirao Huanito, Gredelj je odgovorio da je zadovoljan, ali da je u posebnom stanju.

– Nije mu dobro, otkad se ne liječi, stanje mu se pogoršalo, ali za to nitko neće odgovarati’ – rekao je.

Huanito Luksetić boluje od multiple skleroze, a marihuanu je uzgajao za ulje koje je konzumirao kako bi ublažio simptome te teške kronične bolesti. Sutkinji je bila sporna količina od 15 kilograma, pa ga je odlučila poslati iza rešetaka i osuđen je na dvije godine bezuvjetnog zatvora.

Huanitov odvjetnik podnio je službenu molbu za pomilovanje, a predsjednica je najavila da će ga pomilovati čim dođe dokumentacija, što je u petak i učinila, prenosi Dnevnik.hr.