Home Hrvatska Home ‘Nitko se ne bi usprotivio ako Britanija želi odgoditi Brexit…’

‘Nitko se ne bi usprotivio ako Britanija želi odgoditi Brexit…’

33
0
'Nitko se ne bi usprotivio ako Britanija želi odgoditi Brexit...'


Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je u ponedjeljak da se nitko ne bi usprotivio kad bi Velika Britanija zatražila odgodu izlaska iz bloka, čime je EU poslala jedan od najsnažnijih signala dosad o tome da bi omogućila Londonu odgodu izlaska.

Trenutna mrtva točka u pregovorima Londona i Bruxellesa o sporazumu o izlasku iz Europske unije dovela je do raširenih špekulacija o odgodi Brexita.

Predsjednik Europske komisije Juncker rekao je da bi Velikoj Britaniji najvjerojatnije bilo odobreno pomicanje krajnjeg roka izlaska kada bi to zatražila.
British Prime Minister Theresa May speaks after winning a confidence vote, after Parliament rejected her Brexit deal, in London‘PREMOSTIMO RAZLIKE’


May traži podršku za Brexit: ‘Svima će nam povijest suditi’


“Odluka o više vremena leži na Ujedinjenoj Kraljevini. Ako se podnese takav zahtjev, nitko se u Europi tome neće suprotstaviti”, rekao je Juncker.

“Ako pitate koliko se dugo izlazak iz EU-a može odgađati, nemam taj vremenski okvir na umu”, rekao je Juncker u intervjuu za njemačke novine Stuttgarter Zeitung koje će se objaviti u utorak u tiskanom izdanju. 

Četiri ministra iz vlade premijerke Therese May zatražili su od nje da prestane koristiti prijetnju o izlasku iz Europske unije bez sporazuma, piše u ponedjeljak list Guardian.
Britain's Prime Minister Theresa May is seen outside Downing Street in LondonSIMBOLIČNO GLASOVANJE


Theresi May zbog Brexita u parlamentu prijeti novi poraz


Ministri pravosuđa David Gauke, mirovinskog sustava Amber Rudd, ministar poduzetništva Greg Clark i ministar za Škotsku David Mundell to su zatražili na sastanku u ponedjeljak, uoči očekivanog posjeta Therese May Bruxellesu u srijedu, kaže list.

Britanija bi trebala napustiti EU 29. ožujka ove godine, a još je nejasno hoće li se to dogoditi sa sporazumom ili bez njega.

Britanski zastupnici nisu dali potporu sporazumu o razdruživanju koji je May sklopila s EU-om, dok Unija kaže da neće ponovno pregovarati o sporazumu.
FILE PHOTO: Britain's Prime Minister Theresa May speaks during a debate on her Brexit 'plan B' in ParliamentEU: NIŠTA OD TOGA


May poziva na mir i pokušava osigurati nove pregovore s EU


U tome su u ponedjeljak navečer u Bruxellesu razgovarali britanski predstavnici s glavnim europskih pregovaračem Michelom Barnierom.

Nakon Barnierovog sastanka s ministrom za brexit Stephenom Barclayom i glavnim državnim odvjetnikom Geoffreyjem Coxom nije bilo moguće saznati ikakve pojedinosti, piše dpa.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.