Home

Crnogorska policija s prosvjeda odvukla trudnicu: ‘Pustite me’

Crnogorska policija s prosvjeda odvukla trudnicu: 'Pustite me'


Crnogorska policija jutros je privela trudnicu na prosvjedu protiv gradnje vrtića u dvorištu gimnazije u Baru. Žena je sjedila na pločniku i vikala da je trudna i da ju ostave na miru no policija se na to oglušila. Privedeno je ukupno pet ljudi. 

Na Facebook stranici “Zaustavimo gradnju vrtića u dvorištu Gimnazije/Ekonomske” objavljeno je da je ubrzo nakon privođenja izgubila bebu, ali ta informacija nije službeno potvrđena.

Iz policije su poručili da su trudnicu pregledali liječnici te da nije ozlijeđena:

– Službenici Centralne sigurnosti Bar jutros su prilikom pružanja asistencije ‘LD Gradnja d.o.o. Nikšić’, priveli pet ljudi, među kojima je bila i žena, koji su svi pružali aktivan fizički otpor i sprječavali ulazak radnih strojeva na gradilište. Na inzistiranje policajaca, ženu su pregledali liječnici jer je rekla da je trudna. Tom prilikom nisu uočili ozljede, navodi se u priopćenju Uprave policije. 

Iz policije su dodali da će poduzeti sve mjere za utvrđivanje eventualne odgovornosti policajaca.

Grupa Barana je i u četvrtak navečer pokušala spriječiti ulazak mehanizacije u dvorište, pa je policija intervenirala i privela nekoliko aktivista koji su ubrzo pušteni.

Prije gotovo mjesec dana u dvorištu gimnazije posječeno je više od 90 čempresa nakon čega je uslijedila reakcija nezadovoljnih stanovnika, piše Mondo.rs. Oni koji se protive izgradnji vrtića u centru grada svaki tjedan organiziraju prosvjednu šetnju.

Građani Bara koji podržavaju građansku inicijativu poručuju da su njihovi ciljevi isti: hitan prekid svih radova u dvorištu gimnazije, obnova i pošumljavanje dvorišta i utvrđivanje odgovornosti za “ekološki zločin”.