Home

Bačić uoči glasovanja: Većina će odbiti interpelaciju SDP-a

Bačić uoči glasovanja: Većina će odbiti interpelaciju SDP-a


Hrvatski saborski zastupnici u petak će glasovati o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade zbog propale nabave borbenih aviona, a kako najavljuje predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, vladajuća većina će odbiti interpelaciju.

Rasprava o interpelaciji koju je potpisalo 16 SDP-ovih saborskih zastupnika, u kojoj su tražili od Vlade da u parlamentu pred zastupnicima objasni sve što se dogodilo i što je pošlo krivo u propaloj kupnji borbenih zrakoplova, trajala je u četvrtak više od osam sati, do kasnih večernjih sati.

Zastupnici će, među ostalim, glasovati o prijedlogu Zaključka u povodu izvješća o provedenoj provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa birača te zakonitosti postupka prikupljanja potpisa birača i zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma građanskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj.

Prije glasovanja u podne na dnevnom redu su rasprave o dvije točke, Izvješću o provedbi Nacionalne strategije i  Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu, te konačnom prijedlogu izmjena Zakona o šumama predlagatelja zastupnika Ivana Lovrinovića i Kluba zastupnika Hrvatske seljačke stranke.
NordVPN Specijalna Ponuda