[ad_1]

Čak 17.501 dan navijači Dinama čekali su da maksimirski klub zaigra u europskim natjecanjima u drugom dijelu sezone. Toliko je prošlo od gostovanja “modrih” kod Schalkea u uzvratu četvrtfinala Kupa pobjednika kupova 18. ožujka 1970., kad je Dinamo izgubio 1-0 (ukupno 4-1) i oprostio se od Europe.

“Modri” u četvrtak ozavršavaju 49 godina dugo čekanje za proljeće u Europi. U prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige gostuju kod češkog prvaka Viktorije u Plzenu, na stadionu Doosan Arena koji prima 11.722 gledatelja. Početak utakmice je u 21 sat.

Prijenos utakmice je na programu Arena Sport 3. Uvodna studijska emisija počinje u 20 sati na kanalu Arena Sport 1, gdje će biti i emisija nakon utakmice. S televizije javljaju kako su pripremili “novi, virtualni studio koji donosi više sadržaja i zabave s atraktivnijim vizualnim identitetom, kreiranjem elemenata proširene stvarnosti i povećanom interaktivnošću s korisnicima”.

“Ovakav format omogućava gledateljima još bolji i kvalitetniji doživljaj kroz studijsko kreiranje animacija, grafika te prikaza različitih statističkih podataka koji dodatno obogaćuju sportske sadržaje. U ekskluzivnoj emisiji moći će se pratiti sažeci i najzanimljiviji sportski trenuci, analize spornih situacija vršit će se uz pomoć najmodernije i najsuvremenije tehnologije, a sve to uz vrhunske novinare i sportske analitičare”, priopćili su iz Hrvatskog telekoma.

Zanimljivo je i kako će HT omogućiti praćenje utakmice i onima koji nisu korisnici MAXtv-a pa će tako izravan prijenos biti dostupan i na stranicama tportala te na YouTubeu.[ad_2]