Home Hrvatska Home Posljednja dvojbe prije Češke: Kevin Theophile ili Dino Perić?

Posljednja dvojbe prije Češke: Kevin Theophile ili Dino Perić?

20
0
Posljednja dvojbe prije Češke: Kevin Theophile ili Dino Perić?


Bliži se četvrtak i povijesna utakmica Dinama u Češkoj. Plavi su nakon 49 godina prezimili u Europi, a za tri dana će u Plzenu odraditi prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige. Nenad Bjelica još je u nedjelju najavio kako u glavi ima deset sigurnih imena za početni sastav u Plzenu, a čini se kako je jedina dvojba modrog trenera jedan stoper. I hoće li tu zaigrati Kevin Theophile ili Dino Perić.

Jasno, francuski branič ima određenu prednost, Theophile je sjajno odradio jesenski dio sezone, ali u prve dvije službene utakmice proljeća nije odradio niti minute. Prvo ga je malo mučila lakša ozljeda, a onda i viroza. Ipak, Nenad Bjelica je Theophileu dao svih 90 minuta u prijateljskom dvoboju sa Sesvetama, a tu je ostao dojam kako iskusni branič još nije u pravoj formi.


Foto: Luka Stanzl/PIXSELLDino Perić je pak bio najsigurnija obrambena karika Dinama na pripremama, bez većih grešaka odradio i prvenstvene dvoboje s Rudešom i Istrom. Sada je u boljoj formi, no Theophile i Dilaver su jesen odigrali na visokoj razini. I pitanje je treba li taj stoperski par sada mijenjati.

Na ostalim pozicijama ne bi trebalo biti upitnika; Livaković će biti modra ‘jedinica’, ispred njega ordinirati Stojanović, Dilaver, Theophile (ili Perić) i Leovac. Arijan Ademi se oporavio od problema s ramenom, pa će zauzeti svoje mjesto korektora vezne linije, a u sredini terena zaigrati bi trebali Olmo, Gojak, Moro i Oršić. U vrhu napada prigodu će dobiti Petković.
Zagreb: Dinamo na Maksimiru igra protiv Istre u 20. kolu HT Prve lige | Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELLPočetni sastav odlučile su i poneke ozljede. Mario Gavranović otpao je za Češku, a tu neće biti niti kartoniranog Hajrovića i tek oporavljenog Šunjića. Manjih su problema proteklih dana imali još Atiemwen i Kadzior koji je sam prije Istre priznao treneru kako još nije potpuno spreman, pa će njih dvojica prigodu tražiti s klupe za pričuve.

Dinamo će se prema Plzenu zaputiti u srijedu ujutro, plavi će letjeti iz Zagreba za Prag, a onda autobusom krenuti za Plzen. Povratak u Zagreb nogometaši Nenada Bjelice imat će odmah poslije utakmice, ‘modri’ bi u ranim jutarnjim satima petka već trebali sletjeti na Pleso.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.