Home Hrvatska Home Kapetani Gorgon i Kvržić gaze, ova Rijeka jedva čeka Hajduka!

Kapetani Gorgon i Kvržić gaze, ova Rijeka jedva čeka Hajduka!

12
0
Kapetani Gorgon i Kvržić gaze, ova Rijeka jedva čeka Hajduka!


Već godinama Hajduk je Rijekin najdraži gost jer joj rivalitetom napuni tribine i blagajnu, a kući se vraća napunjene mreže. U subotu je na rasporedu 152. Jadranski derbi. Od 15:00 na Kvarneru će igrati barem naoko probuđeni Hajduk koji je u dva proljetna kola pobijedio i Osijek i Lokomotivu.

Rijeku je zimska pauza prekinula u sjajnom nizu od sedam jesenskih uzastopnih pobjeda, ali jučer je pobjedom 3-0 u Zaprešiću prekinula mali negativni niz od dvije proljetne utakmice bez pobjede. Problemi s ozljedama ju razapinju, ali ova Rijeka jedva čeka Hajduk!

Ovo je pet riječkih nogometnih veselja i briga nakon trijumfa u Zaprešiću, a uoči Jadranskog derbija na Rujevici:

1. Gorgon i Kvržić


Foto: Nel Pavletic/PIXSELLKapetani gaze! Kvržić je krilo koje je u Zaprešiću s vrpcom oko ruke igralo na beku i bio je – igrač utakmice. Dok nije ušao Gorgon pa svojom klasom otišao dimenziju više u odnosu na sve ostale aktere i riješio utakmicu. Gorgon je kapetan koji je počeo na klupi jer je oporavljenik. U pola sata je pokazao više nego kompletna Rijeka u prva dva proljetna kola. Nije Bišćan bez veze njemu i Kvržiću dao status kapetana. Gorgon i Kvržić su vođe ove Rijeke. I igraju – kapetanski.

2. Puljić i Lončar


Foto: nk rijekaStjepan Lončar trči, gradi Rijekinu i razgrađuje protivničku igru sa fanatičnom borbenošću i tehnikom koju hvali i jedan Robert Prosinečki. Jučer je napokon dočekao da za Rijeku zabije pa uz osmijeh komentirao “Odčepilo se”! Je, i to – zasluženo. Jakov Puljić je prije osam dana na Rujevici protiv Gorice promašio dva (ključna) zicera, ali Puljićeva je logika “ako te neće, radi još jače”. Pa mu se s punim pravom vratilo kod Intera kojem je zabio dva gola. Dok se Čolak oporavlja, ovaj Puljić je veliki riječki osmijeh više!

3 Bišćan i stožer


Foto: Josip Regovic/PIXSELLŠef, njegovi pomoćnici, liječnici, kondicijski treneri, rehabilitacijski treneri… Nikome na pamet nije palo da u ozljedama traži alibi za remi u Koprivnici i poraz od Gorice. A premda je u pitanju samo teški peh (6-7 igrača van stroja) najprije su kolektivno stali pred ogledalo i pogreške tražili u sebi. Samokritičnost i bježanje od alibija… Nije čudo da Bišćana igrači i gotovo svi navijači – obožavaju!

4 Murić i Tomečak
Rijeka: Robert Mutić novi je igrač Rijeke | Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELLSvi znaju da su klase, nitko ne zna u kakvoj su natjecateljskoj formi i kondiciji. Murić je dobio 15 minuta u Zaprešiću i kaže “karijera mi dosad nije bila kakva je mogla biti jer mi treneri nisu davali dovoljno šansi. Sad sam spreman za otprilike 70 minuta”. Tomečak je purger, a – ljubimac Kvarnera. Za Jadranski derbi će imati pravo nastupa. Tomečak i Murić su nogometni majstori, a u kakvoj su formi možda doznamo već u subotu ako se dogodi priča “Riječki purgeri kontra Hajduka”!

5. Ozljede i Armada
NK Inter Zapresic - HNK Rijeka | Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELLMlađahnom Mateju Vuku u Zaprešiću je pukla kost u stopalu. Dva-tri mjeseca pauze, moguća operacija, sezona gotova. A Rijeka je protiv Intera u startu počela bez ozlijeđenih Hebera, Čolaka, Raspopovića, Punčeca, Pavelića i Capana – šestorice! Bišćan sam kaže “to mi se u životu nije dogodilo”, a dobra vijest je da se vratio fenomenalni Gorgon, da formu diže Halilović te da su na raspolaganju Tomečak i Murić, a na klupi svoju šansu čeka i stoperski talent Velkovski. Armada je u Zaprešiću opet navijala, ali i – vrijeđala Damira Miškovića (čovjeka koji je klub za koji navijaju spasio stečaja i odveo do najvećih uspjeha u klupskoj povijesti… Njega vrijeđaju?!). Protiv Hajduka će navodno biti na tribinama, ali neće navijati. Jedno je sigurno: od uvreda i samonametnute ‘nijemosti’ – nitko nema koristi.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.