Home Hrvatska Home Armada pozvala na šutnju na, za njih, ‘zamjenskom stadionu’

Armada pozvala na šutnju na, za njih, ‘zamjenskom stadionu’

11
0


Gorgon i društvo pobjedom u Zaprešiću Rijeku su vratili na pobjednički kolosijek. Bišćan i momčad rade odlično, predsjednik Damir Mišković radi da Rijeku održi u vrhu, ali – baš u tjednu Jadranskoga derbija produbljuje se raskol između dijela navijača i klupskog vodstva.

Iz kluba su tijekom dana objavili: “Na Jadranski derbi možete već za 20 kuna koliko košta ulaznica za sjevernu tribinu. Naime, za ogled protiv Hajduka, sjeverna tribina bit će otvorena za sve navijače po cijeni po 20 kuna. Sjeverna tribina dosad je bila rezervirana za članove HNK Rijeka ili KN Armada, ali za subotnji ogled protiv Hajduka bit će dostupna za sve navijače”.


Foto: Tomislav Gabelić/24sataU KN Armada to su shvatili kao “pokušaj da se ljude okrene protiv navijačke skupine koja je uz ovaj klub bila u najtežim trenutcima njegove povijesti i bodrila ga bezrezervno po cijelom svijetu”, pozvali sve da u subotu na Rujevici nastave bojkot šutnjom i javno se oglasili s ovim priopćenjem:

“Radi još jedne igre “klaunova” iz uprave voljenog nam kluba na čelu sa “dvoličnim” predsjednikom dužni smo se ponovno obratiti svim našim članovima, navijačima Rijeke i široj javnosti. Klub navijača već godinama pregovara sa HNK Rijekom oko smanjenja cijene karata i pretplata, iz razloga da bi utakmice HNK Rijeke bile dostupnije osobama slabijeg imovinskog stanja, kao i još bitnije našim mlađim članovima. Na navedene upite odgovor je uvijek bio isti da su troškovi organizacije utakmice, te održavanja kampa i zamjenskog stadiona u sklopu njega preveliki i da su navedene cijene minimalne da bi se pokrili isti. Budući da danas taj isti nogometni klub pokušava na sve načine okrenuti ljude protiv navijačke skupine koja je uz ovaj klub bila u najtežim trenutcima njegove povijesti i bodrila ga bezrezervno po cijelom svijetu, te istu zamijeniti kako oni ih oni nazivaju “istinskim navijačima”, danas su te iste karte za “derbi” sa Hajdukom snizili na 20kn. Slijedom navedenog poručujemo svima, a ponajviše “predsjedniku” voljenog nam kluba i njegovim marionetama da Armadu nikada nećete maknuti, niti zamijeniti uvijek ćemo biti tu i držati do časti kluba i svojih ideala. Stoga, pozivamo sve naše članove stare i mlade da se okupimo u subotu na sjeveru zamjenskog stadiona i nastavimo bojkot šutnjom koliko god nam to teško bilo protiv mrskih nam rivala s juga. Očekujte nas na tribinama! Sami protiv svih!”

Besmisleno i štetno

Klupsku reakciju možemo očekivati sutra prijepodne, a sve skupa je i štetno po HNK Rijeka i besmisleno jer se zakuhalo iz apsurdnog razloga: zato što je najuspješniji predsjednik u klupskoj povijesti nakon ostavke Matjaža Keka amenovao odluku struke da za glavnog trenera dovede – onoga za kojeg misle da je najbolje rješenje!

Damir Mišković Rijeku je spasio bankrota, doveo ju na vrh hrvatskog nogometa i odveo u Europu, ali “grijeh” mu je što je odobrio Igora Bišćana kao glavnog trenera koji je pak, slijedom svoje ingerencije, u svoj stožer među ostalima imenovao i Renata Pilipovića?!

Mišković ne želi raskol, predobro zna koliko je pozitivna atmosfera bitna za uspjehe, ali pitanje je dokad će moći trpjeti uvrede dijela navijača i generiranje sukoba.

Da li je cilj ‘natjerati’ Miškovića na odlazak?!
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.