Home

Tko je odgovoran za smrt Emiliana Sale?

Tko je odgovoran za smrt Emiliana Sale?


Tko je kriv za pad aviona, u kojem je najvjerojatnije smrtno stradao nogometaš Emiliano Sala?


[video: 1204034 / Pas Nala čeka svog prijatelja Emiliana Salu da se vrati.]

Puno je čudnih okolnosti vezano uz posljednji let Pipera Malibu PA-46 – od zamjene pilota u zadnji čas, pa je umjesto dogovorenog Davida Hendersona avionom upravljao David Ibbotson (59), pilot koji uopće nije imao dozvolu za komercijalne letove, sve do glasovne “whatsup” poruke samog Emiliana prijateljima u kojoj kaže kako “avion izgleda kao da će se raspasti” i da se “strašno boji”… 

Jedan od najboljih prijatelja stradalog nogometaša Maximiliano Duarte u intervjuu argentinskoj televiziji kaže da netko mora odgovarati za pad aviona i tragičnu sudbinu Emiliana Sale (28).
OBJAVILA SESTRA NESTALOG IGRAČA


Fotografija rasplakala milijune: ‘Emiliano, tvoja Nala te čeka…’


– Emiliano nije bio taj koji je odlučio da će se ukrcati na taj avion. Komunicirali smo preko poruka, napisao mi je “umoran sam, nisam imao minute odmora cijeli dan”. Pisao mi je da želi ostati u Nantesu i naspavati se. Doslovce je napisao: “Ne želim putovati danas, želim ostati i prespavati” – tvrdi Duarte, koji je sve poruke proslijedio istražiteljima.

– Ako Emiliano nije htio putovati, onda je netko odlučio drukčije i taj netko je odgovoran. Više od toga vam ne mogu reći u interesu istrage – kaže Salin prijatelj. 
A man holds a sports magazine and yellow tulips as fans gather in the Nantes city center after news that newly-signed Cardiff City soccer player Emiliano Sala was missing after the light aircraft he was travelling in disappeared between France and England | Autor: STEPHANE MAHE

Foto: STEPHANE MAHEZamjena pilota u zadnji čas, jer u zrakoplovnoj luci već je kao pilot bio prijavljen David Henderson, u posebnom je fokusu istrage.

Naime, David Ibbotson nije smio letjeti na tako dugim relacijama jer uopće nije imao za to dozvolu, a jednom je već imao zrakoplovnu nesreću sa sličnim tipom zrakoplova, ali je preživio.
LOCIRALI OSTATKE LETJELICE


U olupini aviona Emiliana Sale pronašli tijelo, drugo još traže


Nogometni menadžer Willie McKay dogovarao je let za Salu i tvrdi da je avionom trebao upravljati Henderson, da su mu tako rekli u agenciji preko koje je let dogovarao i da nikad nije čuo za Davida Ibbotsona.

Na koncu je avion, pokazala je privatna istraga, nađen na dnu La Manchea s jednim tijelom unutra, zasad nema potvrde je li riječ o Sali ili pilotu Ibbotsonu, a nikakve su šanse da je drugi putnik preživio. Kriminalistička istraga dat će odgovor na pitanje što se točno dogodilo, je li Henderson samoinicijativno prepustio posao Ibbotsonu i pod kojim je okolnostima ovaj izgubio kontrolu nad avionom – je li se Piper zbog izrazito nepovoljnih vremenskih prilika i noćnog leta preko La Manchea uistinu smrznuo?