Home Hrvatska Home HEP o požaru: Kome se dokaže propust, snosit će odgovornost

HEP o požaru: Kome se dokaže propust, snosit će odgovornost

32
0
HEP o požaru: Kome se dokaže propust, snosit će odgovornost


Nacional, pozivajući se na preliminarno izvješće istrage koje su im potvrdila dva neovisna izvora, danas je objavio kako se sumnja da je do nesreće u HE Plat u Dubrovniku, u kojoj su poginuli Davor Pozniak, Mato Maškarić i Ivica Zvrko, došlo jer se zapalio plafon na kojem je postavljen neadekvatan zapaljivi izolacijski materijal, vjerojatno lako zapaljive PVC ploče od poliestera.
UPUĆENE SU I KAZNENE PRIJAVE


Inspektorat rada: Utvrdili smo nepravilnosti u HE Dubrovnik


Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, inspekcija je u svom nalazu naglasila kako su time prekršene odredbe Zakona o zaštiti na radu te kako, slijedom toga, HEP nije osigurao to da su radna mjesta njihovih zaposlenika u svakom trenutku sigurna. 

POGLEDAJTE VIDEO:


[video: 1203372 / Treća vijest: Pronađen treći poginuli radnik iz hidroelektrane plat]

Također, prema nalazu inspekcije, nije se osiguralo da se hidroelektrana koristi u skladu s pravilima zaštite na radu i propisima. Osim toga, inspekcija navodi kako se ugradnjom navedenog materijala ugrozio život radnika te njihovo zdravlje. Nakon što je izvješće došlo u medije, nakon dugo vremena šutnje o svemu se oglasio i HEP, javlja Vijesti.hr.
O POŽARU U HIDROELEKTRANI


‘Još ne možemo govoriti o rezultatima istrage, tajni su’


– Kao i do sada, dok traje istraga nećemo iznositi detalje, jer ni u kojem slučaju ne želimo omesti radnje koje provodi DORH. Međutim, budite sigurni, kome se dokaže da je učinio propust, morat će snositi odgovornost. Nastavljamo aktivnu suradnju s tijelima istrage – poručuju iz HEP-a.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.