Home

Vaha: Salu nikako ne možemo prežaliti, to je baš veliki šok…

Vaha: Salu nikako ne možemo prežaliti, to je baš veliki šok...


U posljednjim satima zimskog prijelaznog roka, Riječanin Antonio Mance, postao je novi igrač Nantesa. Stigao je 23-godišnjak na posudbu do kraja sezone iz Trenčina.

Ponikao je Mance u Orijentu, kasnije je igrao za Pomorac i Istru 1961, da bi otišao u Domžale. Tamo je igrao jako dobro i završio je u Trenčinu. Mnoge je iznenadilo što ga je Nantes doveo. On je praktički zamjena za tragično nestalog Emiliana Salu, koji je prije avionske nesreće potpisao za Cardiff City.

– Htio sam Mancea – javio nam se iz autobusa, koji je igrače Nantesa vozio na današnju utakmicu kupa protiv Ententea – trener “kanarinaca” legendarni Vahid Halilhodžić.

– On mi je jako zanimljiv igrač, ima neke jako dobre karakteristike. On bi mogao biti veliko pojačanje za nas. Ako se pokaže, onda bismo na kraju sezone mogli i otkupiti njegov ugovor. Nadam se da ćemo pogoditi s njim – kaže Vaha.

Hrvat je, dakle, postao pojačanje Nantesa u kojemu ne mogu prežaliti Argentinca Salu.

– Nikako ga ne možemo prežaliti, ne možemo se oporaviti od tog šoka. Pa on je divan čovjek. Došao se oprostiti u klub s nama baš na dan nesreće – rekao je emotivno Vaha i nastavio:

– Bilo mu je žao što odlazi iz Nantesa, što više neće surađivati sa mnom. Sjajan igrač. Kakav je to samo bio šok za nas u klubu.
Ligue 1 - FC Nantes v AS Saint-Etienne | Autor: STEPHANE MAHE

Foto: STEPHANE MAHEVaha je i zaplakao na prvoj domaćoj utakmici Nantesa.

– Da, baš me to sve jako pogodilo – kaže Halilhodžić.

Kao bivši trener Dinama i PSG-a, posebno prati nastupe svojih klubova u europskim natjecanjima.

– Ne znam, nisam baš siguran da će PSG ove sezone otići do kraja u Europi, da će uzeti Ligu prvaka. Pitanje je hoće li proći i Manchester United. Pa United izgleda sve bolje, a PSG će biti bez Neymara. Brazilac je u ovom trenutku možda i najbolji igrač na svijetu i bez njega će PSG teško proći dalje – rekao je Vaha i komentirao utakmice Viktorije Plzen i Dinama.
Ligue 1 - FC Nantes v AS Saint-Etienne | Autor: STEPHANE MAHE

Foto: STEPHANE MAHE– Dinamo je ove sezone napravio veliki iskorak u Europi. Naravno da ima dobre šanse da ode korak, a možda i dva dalje u Europskoj ligi. Bilo bi mi to jako drago, momčad je baš dobro posložena – rekao je Vaha.

Zoran Mamić, Vahin veliki prijatelj je Al Ain zamijenio Al Hilalom.

– Zoran baš radi velike stvari u Aziji. Odličan je trener, sve se više diže na toj trenerskoj ljestvici. Imao je dobrog učitelja, mene, zato je tako dobar – nasmijao se Vaha.