Home

Danski princ Mikkel Hansen ili norveški kralj Sander Sagosen? Tko je najbolji igrač na svijetu?

Danski princ Mikkel Hansen ili norveški kralj Sander Sagosen? Tko je najbolji igrač na svijetu?


Nestvarno dobro… Kao Ivano Balić i Nikola Karabatić u najboljim danima! Tako igraju Danac Mikkel Hansen i Norvežanin Sander Sagosen.

Najzaslužniji su što će njihove reprezentacije danas igrati finale rukometnog SP-a.

– Bit će to briljantna utakmica! Pa Danci su toliko moćni da su zabili skoro 40 golova Francuzima… Moja prognoza? Uh, i Danci i Norvežani su fenomenalni, ali finale je u danskom Herningu i zbog toga ipak dajem prednost Hansenu. Osim toga, već su ih pobijedili u skupini – kaže nam legendarni Patrik Ćavar.

Bilo je 30-26 i već tad je Slavko Goluža za 24sata prognozirao da bismo mogli gledati reprizu u finalu.

– Tko je najbolji rukometaš svijeta? Ma, Hansen je strašan, ali za mene je broj jedan ipak Sagosen jer sam uvijek cijenio igrače koji igraju u oba smjera. Pa taj momak igra gotovo svih 60 minuta i na nevjerojatan se način rješava pritiska. Evo, protiv Njemačke je imao valjda deset asistencija, većinom za pivota Myrhola. Ovako je najpoštenije, jedan na drugoga u finalu pa neka pobjednik bude MVP – kaže Slavko Goluža.

Nas je zanimalo nismo li nekako mi Hrvati zamijenili mjesta s Norvežanima? Nekoć smo ih s lakoćom pobjeđivali na putu ka velikim finalima, a sad su oni eto drugi put zaredom u finalu SP-a. A mi u borbi za 5-6 mjesto, tamo gdje su godinama bili Norvežani.

– Ništa tu nije slučajno, ljudi godinama ulažu, odgajaju i razvijaju igrače. Sad im je došlo na naplatu. I nije to samo Sagosen. Evo, pogledajte malog Roda iz Flensburga, dečku je 21 godina, a Nijemce je zatrpao sa šutem 7 od 7 ako se ne varam! Dao je 41 gol na prvenstvu, samo sedam manje od Sagosena. Bjornsen iz Wetzlara je top-krilo. Myrhol je ‘stara kost’, Johannessen je s Rodeom u Flensburgu… Moćni su Norvežani, nema što, ali otpočetka mi se čini da će na ovom prvenstvu jako teško netko zaustaviti Dance. Jako, jako teško – kaže Goluža.

Dakle, dvojica najboljih rukometaša svijeta, suigrači iz PSG-a, jedan na drugoga u velikom finalu večeras u 17.30…

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj
NordVPN Specijalna Ponuda