Home

Červar: Zadovoljan sam Svjetskim prvenstvom, čestitam dečkima

Červar: Zadovoljan sam Svjetskim prvenstvom, čestitam dečkima


Hrvatska muška rukometna reprezentacija natjecanje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj okončala je na šestom mjestu, nakon što je u susretu za peto mjesto bolja od Hrvatske u Herningu bila Švedska sa 34:28.

Za tim porazom nije previše žalio hrvatski izbornik Lino Červar.

– Nismo danas imali dovoljno koncentracije, napravili smo na početku nekoliko tehničkih grešaka koje su rezultirale njihovim vodstvom, kao što ste vidjeli, danas nije igrao Duvnjak koji je ozljeđen pa nismo htjeli riskirati. Također, Horvat je igrao ozljeđen i poluspreman. Bili smo stvarno umorni, puno smo napora prošli i nismo danas uspjeli, obrana nije bila čvrsta kao inače. Bilo je puno pogrešaka u koncentraciji i u napadu i jednostavno danas nismo bili top – kazao je Červar po rezimirao:

– Neovisno o tome, jako sam zadovoljan, nemam ništa reći ekipi zbog ovog poraza. Ostvarili smo cilj zbog kojeg smo došli ovdje – izborili smo kvalifikacije za Olimpijske igre. Moramo čestitati igračima – rekao je nakon utakmice izbornik Červar. 

Izbornik smatra da je Hrvatska u zadnjih godinu dana podigla nivo igre.

– Ne žalim ni za čim, mislim da smo igrali bolje nego na Europskom prvenstvu, a ono što je najbitnije je da smo dobili jedan tim. Igrači se žrtvuju jedan za drugoga, to je najveći dobitak za budućnost i mislim da ćemo zbog toga biti mnogo jači. Ne smijemo zaboraviti da smo igrali bez mnogo igrača kao što su Pavlović, Marić, Mamić. Ali ovi koji su stigli ovdje su opravdali moje povjerenje, pokazali smo i mentalnu snagu i vraćali se iz ponora. Dobili smo svjetske i europske prvake i kad se sve rezimira, dečki zaslužuju čestitke – završio je Červar.

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj