Home

Očajna obitelj i igrači: Molimo vas, nastavite tražiti Emiliana

Očajna obitelj i igrači: Molimo vas, nastavite tražiti Emiliana


Nastavite tražiti Emiliana Salu, zavapili su nogometaši. Oni traže da se nastavi potraga za avionom u kojemu je bio njihov kolega, a koja je prekinuta u četvrtak.

– Ujedinimo se kako bi se potraga oko nestanka Emiliana Sale nastavila, zbog njega i njegove obitelji. #PrayForSala – poruka je koju su na društvenim mrežama podijelili brojni nogometaši

Gonzalo Higuain je snimio video poruku u kojoj traži da se ne odustaje od potrage za njegovim sunarodnjakom i kolegom. Peticiju su podržali i Blaise Matuidi, Florian Thauvin, Benjamin Mendy,…
‘TATA, BOJIM SE’


Strašno! Poslušajte posljednje riječi igrača iz nestalog aviona


Romina Sala, igračeva sestra koja je doputovala u Veliku Britaniju iz Argentine, tvrdi da je njezin brat živ. Osjeća to.

– Duboko u sebi osjećam da je Emiliano živ. Molim vas, nemojte prekinuti potragu. Razumijemo da je komplicirano, ali molim vas, nemojte odustajati. Za nas su oni još uvijek živi – rekla je Romina medijima u Cardiffu, a sličnu poruku je uputio i njezin otac iz Argentine.

– Molim vas samo jedno, nastavite tražiti – rekao je Horacio Sala.


[video: 1203708 / ]

Navijači Cardiffa: Voljet ćemo te zauvijek

Navijači Cardiffa su napravili dirljivi transparent igraču koji je trebao biti najskuplje pojačanje u njihovoj povijesti, ali nikada nije stigao zaigrati u njihovom dresu.

– Nikada te nismo igrali kako igrač, nismo te vidjeli kako zabijaš, ali Emiliano, voljet ćemo te zauvijek – dirljiva je poruka.
HOROR U ZRAKU


Letio je najgorim avionom ikad: Od tisuću njih, 168 se srušilo…


Napadač Sala je bio u avionu Piper PA-46 Malibu koji je nestao u ponedjeljak navečer na letu iz Nantesa u Cardiff. Uz njega je u avionu bio još samo pilot Dave Ibbotson (60).

Britanska agencija za istraživanje zrakoplovnih nesreća (AAIB) je objavila da pokreće istragu, a pročešljat će sve što je povezano s ovim misteriozni letom, počevši od dozvole za letenjem.

– Istražujemo sve operativne aspekte leta, uključujući i licenciranje – rekao je glasnogovornik AAIB-a.

U istrazi će se pod povećalom naći pilot Ibbotson koji, iako je upravljao letjelicom, nije prošao granicu u Francuskoj. Naime, on je iz nepoznatih razloga u posljednji tren uskočio umjesto Davea Hendersona koji je trebao upravljati avionom.

Ibbotson ima privatnu dozvolu za letenje, a liječnički je prošao u studenom. Uprava za civilno zrakoplovstvo kaže kako je letjelica registrirana u Sjedinjenim Američkim Državama, pa je spadala pod njihove regulative. Prema zakonu u SAD-u, privatni piloti ne mogu ostvariti profit prijevozom putnika.


Foto: BBC/ScreenshotNesigurna letjelica, pilota promijenili u zadnji tren

Sala je ušao u avion za Cardiff City nakon što se u Nantesu pozdravio sa suigračima s kojima je tri i pol godine dijelio svlačionicu. Pilot Dave Ibbotson je sat i pol nakon polijetanja tražio dopuštenje da se spusti sa 1524 metra nadmorske visine na 700 metara, a nakon toga je avion nestao s radara. 

Riječ je o modelu aviona koji nije siguran za prekomorske letove, posebno noću po hladnim europskim zimama. Nejasno je zbog čega je u posljednji tren promijenjen pilot. Graničnu je  kontrolu u Nantesu s Emilianom Salom prošao iskusni britanski pilot Dave Henderson, ali on nije ušao u avion kojim je upravljao njegov imenjak Dave Ibbotson. Ibbotson je otac troje djece iz North Lincolnshirea i iskusan je pilot koji je često prevozio padobrance s privatnih uzletišta diljem Velike Britanije.
ISTO SE ZOVE DAVE


Misterij nestalog aviona: Zašto su u zadnji čas mijenjali pilota?


NISU PRONAŠLI AVION


Kraj nade: Potraga je gotova, nema šanse da je Sala preživio


Potraga je prekinuta u četvrtak nakon što tijekom 80 sati intenzivnog pretraživanja Engleskog kanala i otoka u blizini, nakon što nisu  pronađeni nikakvi tragovi aviona ni putnika. 

– Morali smo donijeti tešku odluku da završimo potragu, teško da je itko preživio – poručio je voditelj luke u Guernseyju, kapetan David Barker.

Posljednja poruka: ‘Tata, bojim se’

U četvrtak je objavljena i posljednja glasovna poruka koju je Sala poslao prije nesreće, a u kojoj je rekao kako se boji.

– Mrtav sam umoran. Ovdje u Nantesu sam imao toliko stvari za obaviti, nikako da završim sve… Sad sam u avionu koji izgleda kao da će se raspasti. Idem u Cardiff jer sutra krećemo. Poslijepodne imam  prvi trening s novim suigračima, vidjet ćemo kako će biti – rekao je nogometaš zijevajući, a u glasu se primijeti da je uistinu bio umoran.

– Kako ste vi? Sve u redu? Ako vam se ne javim za sat – sat i pol, ne znam hoće li poslati nekoga da me traži… – nastavio je Sala koji je na kraju iznenada dodao:

– Tata, stvarno se bojim.