Home

Danski suci uvode revoluciju: Lino će moći zvati ‘challenge’?!

Danski suci uvode revoluciju: Lino će moći zvati 'challenge'?!


Mads Hansen i Martin Gjeding, danski suci koji su nam sudili protiv Njemačke, predlažu uvođenje sistema u rukomet koji postoji u mnogim sportovima, od hokeja, tenisa pa do američkog nogometa, a u kojem bi treneri imali pravo na ‘challenge’. Suci bi u tom slučaju prekinuli utakmicu, otišli pogledati spornu situaciju i onda odlučili hoće li ostati pri odluci ili će je promijeniti.

POGLEDAJTE VIDEO


[video: 1203653 / TREĆA VIJEST 22.01.2019. Lino Červar dao izjavu nakon poraza od Njemačke na Svjetskom rukometnom prvenstvu.]

– Da je takav sustav postojao na utakmici Hrvatska – Njemačka, ne bismo Hrvatima sudili faul u jednom od zadnjih napada, siguran sam u to. Odlučili smo u trenu, a morao sam pogledati tu situaciju nekoliko puta kako bih shvatio da smo pogriješili – rekao je Martin Gjeding, koji je zajedno s Madsom Hansenom sudio Hrvatskoj u porazu koji je ‘kauboje’ ostavio bez šanse za medalju na SP-u.
GRIZE IH SAVJEST


Danci priznali: Da, oštetili smo Hrvatsku i zato nismo spavali!


Situacija o kojoj pričaju danski suci je bila kod jedan razlike za Njemačku, minutu i pol prije kraja, kad su Karačiću sudili probijanje. Kasnije su Hansen i Gjeding priznali da su pogriješili. Sad žele uvesti revoluciju u rukomet i spriječiti da se takve stvari ponove.

– Puno smo pričali s ljudima iz IHF-a i analizirali što smo mogli drugačije napraviti i što bismo mogli napraviti da spriječimo takve situacije. Jedno od rješenja je upravo taj novi sistem. Upotreba video tehnologije u takvim bi situacijama uveliko pomogla i nama i igračima – rekao je Mads Hansen, a u IHF-u ozbiljno razmišljaju o prijedlogu uvođenja ‘challenge sistema’ u rukomet.
GER, IHF WM 2019, Kroatien (CRO vs Deutschland (GER)ČETVORICA POD ISTRAGOM


Uzvraćaju: IHF zbog Njemačke pokreće istragu protiv Hrvata


– Otvoreni smo za prijedloge o poboljšanju rukometa. Kad ovo prvenstvo završi, razmotrit ćemo prijedloge, među njima i ovaj da trenerima damo šansu za ‘challenge’ – rekao je predsjednik svjetske sudačke komisije Ramon Gallego.

 

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj