Home

Izgube li kauboji od Francuske, bit će to kraj Lina Červara…

Izgube li kauboji od Francuske, bit će to kraj Lina Červara...


OK, tema su bili suci, ali negdje duboko u sebi Lino je znao, morao je znati da je tema zapravo on. Previše je toga u rukometu on prošao i zato dobro zna: ne pobijede li večeras Francusku, “kauboji” bi od borbe za medalje vrlo lako mogli završiti i predzadnji u skupini, što bi značilo da je on bivši izbornik. 

Čelnici saveza sasvim sigurno neće stati iza njega, kao što nisu stali ni odmah nakon utakmice s Nijemcima. 

U prvi red gurnuli su Lina. Znate kako to već ide. Tapšat će ga po ramenima, sve kao “u pravu si”. A onda ga šutnuti nogom da bi spasili sebe. 

– Nisam mogao spavati, nisu ni igrači. Znate, neki su mi plakali u svlačionici – počeo je Lino, zapravo nastavio svoju “borbu s vjetrenjačama”, odnosno s IHF-om i sucima. 


[video: 1203653 / TREĆA VIJEST 22.01.2019. Lino Červar dao izjavu nakon poraza od Njemačke na Svjetskom rukometnom prvenstvu.]

A to je utakmica koju sigurno, nigdje i nikad, nećete dobiti. Pa ipak, Lino je nastavio “jurišati na vjetrenjače”.

– Ma recite vi meni, kako to?! Kako to da isti, danski suci, već treći put sude Njemačkoj na ovom SP-u? Kako ne vide da njemački igrač napravi sedam koraka, a u rukometu su dozvoljena tri?! Ma kakav faul Karačića u napadu?! I još igrač koji se podmetnuo pod Karačića mora dobiti dvije minute! – govorio je Lino. I zaista nam ga je bilo nekako žao.

Taj veliki sportaš, olimpijski pobjednik i svjetski prvak znao je duboko u sebi da nije smio izgovoriti riječi “krađa”, “suci” i “zatvor” i da će ga sigurno kazniti, ali odlučio je na zalasku karijere reći što ga muči sve ove godine. Sudački lobi, kaže Lino, godinama kroji rukometni poredak i odlučuje tko će pobijediti. Mi bismo dodali, ne samo u rukometu, gospon Lino. 

Ne samo u rukometu…
NordVPN Specijalna Ponuda