Home Sport

Mama nestalog igrača očajna; Spasitelji: Teško da je preživio

Emiliano Sala
Emiliano Sala

Emiliano Sala (28) bio je u avionu koji je nestao s radara u ponedjeljak u Engleskom kanalu, potvrdila je francuska kontrola leta. Njegovi roditelji, Horacio i Mercedes Sala, čekaju vijesti u Argentini.
TRENIRAO GA HALILHODŽIĆ


Avion sa zvijezdom Premierlige nestao iznad Engleskog kanala!


– Prijatelj mi je rekao da je nestao avion i da misle da je moj sin u njemu. Jako sam zabrinut, ništa ne znamo. Očajni smo, nadamo se da će sve dobro završiti. Pričao sam s njim u nedjelju. Još nam se nitko iz Nantesa nije javio, sve što znamo je da je to bio mali avion i da je nestao iznad Engleskog kanala – rekao je otac Horacio.

 

[video: 1203630 / Emiliano Sala] 

Sala je bio u privatnom avionu predsjednika engleskog kluba Cardiff Cityja za koji je potpisao u transferu od 17 milijuna eura.

U Nantesu ga je trenirao Vahid Halilhodžić koji nam je potvrdio da je Argentinac u ponedjeljak bio u klubu, oprostio se od suigrača i krenuo prema Walesu. Francuska kontrola leta izgubila je svaki kontakt s avionom blizu Kanalskih otoka.

U malom avionu bili su samo pilot i igrač.

– Samo su nam rekli da je avion nestao na putu od Nantesa prema Cardiffu i da ga traže – rekla je majka Mercedes.

Lokacija nestanka aviona

Nestali avion tražili su do 2 ujutro, potraga je morala biti prekinuta zbog lošeg vremena, a nastavila se ujutro. Avion traže dva helikoptera, dva aviona i brod koji su dosad pregledali 1000 metara kvadratnih na mjestu za koje vjeruju da se avion srušio.
EMILIANO SALA


Posljednja fotka igrača čiji je avion nestao par sati kasnije


– Nema traga avionu, ali nastavljamo potragu. Teško da je ovo netko preživio. Ni spasitelji ne očekuju da ima preživjelih. Ne znamo kako je avion mogao samo tako nestati. Uopće nije bio radio komunikacije između pilota i tornja – rekao je istražitelj John Fitzgerald.

NordVPN Specijalna Ponuda