Home

Lovro Jotić će zamijeniti Luku Cindrića…

Lovro Jotić će zamijeniti Luku Cindrića...


Nakon ozljede Luke Cindrića koji se vratio u Hrvatsku, Lino Červar je za utakmicu protiv Francuske umjesto njega pozvao Lovru Jotića, srednjeg vanjskog PPD Zagreba. Bit će to drugo veliko natjecanje za Jotića s reprezentacijom, zadnji put je to bilo na Svjetskom prvenstvu 2017. godine u Francuskoj kada ga je u sastav uvrstio tadašnji izbornik Željko Babić. Ovo je druga izmjena koju je napravio izbornik hrvatske rukometne reprezentacije nakon što je ranije Kristijan Bećiri pozvan umjesto Halila Jaganjca.

No, malo je neobično da je Lino pozvao igrača koji nije bio na širem popisu, a izvisio je Jaganjac koji nije dobio niti minute na Svjetskom prvenstvu. Halil je veliki talent hrvatskog rukometa i igrač koji bi u budućnosti trebao nositi Hrvatsku s lijevog vanjskog, no čudi to što nije uopće dobio priliku na prvenstvu da pokaže što zna.

– Mi nemamo prave vanjske šutere i to je naš najveći problem – rekao je Lino Červar, no to baš i nije istina. Prisjetimo se, Jaganjac je prošle sezone bio drugi najbolji strijelac grupne faze Lige prvaka i to pod vodstvom Line Červara u Metalurgu i to je očito igrač oko kojeg se isplati graditi reprezentaciju za budućnost. 

Umjesto toga, ispred njega su i Bičanić i Slišković koji se baš nisu iskazali na ovome prvenstvu. Jaganjac je na početku ove sezone bi blizu potpisa za PPD Zagreb, no došlo je do problema u pregovorima, i mladi lijevi vanjski otišao je u Nexe.

Kako god bilo, Jotić će pojačati Hrvatsku za dvoboj protiv Francuske koji se igra u srijedu u 18 sati. To je utakmica u kojoj Kauboji nemaju što kalkulirati, ako pobijede, izborit će kvalifikacije za Olimpijske igre…