Home

TKO JE ZAGREPČANIN KOJI JE OSKVRNUO TUĐMANOV KIP Pojavljivao se u akcijama Mladih antifašista, pozivao na ‘ubijanje popova’, prijeti mu žestoka kazna!

Antifa Tuđman
Antifa Tuđman

Muškarac kojega policija sumnjiči da je na kipu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Zagrebu crnim sprejem iscrtao srp i čekić uhićen je i kazneno prijavljen te je noć proveo na policiji. Nakon desetak dana traganja, policija je preko medija nedavno objavila nekoliko snimki s videonadzora koje su snimile vandala pa nije dugo trebalo da stignu dojave o identitetu “umjetnika” koji je nagrdio Tuđmanov spomenik na raskrižju Ulica grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice.

Oštećenje tuđe stvari

Riječ je o Zagrepčaninu Filipu D. (24) kojeg je policija, nakon kriminalističkog istraživanja, kazneno prijavila za oštećenje tuđe stvari. Sproveden je pritvorskom nadzorniku i protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće.

Mladi antifa

 – Zahvaljući suradnji s građanima, a ujedno kvalitetnim i korisnim informacijama koje je policija nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na web stranici zaprimila, provedeno je i dovršeno kriminalističko istraživanje. Nakon završetka istog osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega dostavljeno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – izvijestila je PU zagrebačka.

Uhićeni mladić je, inače, završio Grafičku školu, a prije pet godina se pojavio u medijima kada je protiv njega te još jednog nepoznatog počinitelja Urbana desnica podnijela kaznenu prijavu jer su na tzv. Maršu za bračnu jednakosti u svibnju 2013., a u organizaciji LGBT udruga Iskorak i Kontra, javno pozivali na “ubijanje popova, pasjih skotova”. Također, pojavljivao se i u akcijama Mladih antifašista Zagreb te Građanske akcije.

Ako mu se sudskim putem dokaže krivnja za šaranje Tuđmanova spomenika, prijeti mu od šest mjeseci do pet godina zatvora.

NordVPN Specijalna Ponuda