Home

Imamo golmana za medalju, Šego je novo međugorsko čudo

Imamo golmana za medalju, Šego je novo međugorsko čudo
Spread the love


Marin Šego je sjajan, bit će naša velika snaga u Njemačkoj, govorio je Lino Červar uoči Svjetskoga prvenstva, ali malotko mu je vjerovao. Baš da će golman s 33 godine biti naš najbolji igrač na SP-u pored Duvnjaka, Cindrića, Štrleka… Ali Šego je upravo to, naš najbolji igrač na SP-u i ne možemo se sjetiti kad smo zadnji put imali golmana u tako dobrom izdanju.

I protiv Makedonije je potvrdio da je s 33 godine otkriće ovog Svjetskog prvenstva. S Hrvatskom je 2010. godine osvojio srebro na Europskom prvenstvu u Austriji. Trenutačno brani u Mađarskoj, za Pick Szeged, ali od iduće će godine biti u Francuskoj. Branit će za aktualnog europskog prvaka – Montpellier.

Šego je rodom iz Međugorja, rukomet mu je cijeli bila velika ljubav. Igrom slučaja, jer smo s njim išli u srednju školu u Čitluku, dobro poznajemo tog dobrog momka kojem je nadimak Manja. Išao je Marin u ekonomsku školu. Već je s 15-ak godina pokazivao golmansku klasu. Iz Čitluka je išao na treninge u Ljubuški, branio je gol Izviđača i uz rad i odricanje je došao do toga da bude apsolutni hrvatski junak. 

Nakon Makedonije i njegovih 12 obrana, od kojih su barem polovica bili ziceri, nema nikakve sumnje – imamo golmana za medalju! Marin je novo međugorsko čudo. Bio je sjajan protiv Islanda i Japana, ali partija protiv Makedonije je bila jedna od njegovih najboljih u karijeri na golu reprezentacije. Doslovno je uništio Kiru Lazarova i Makedonce. Imao je dakle 12 obrana, a stigao je i zabiti gol. Pa to je golman koji brani i zabija!

S ovakvim Šegom se možemo nadati borbi za medalju. Sjajan je i čudesan, kako samo brani zicere… Većina njegovih obrana su čisti ziceri i to onda kad se lomi utakmica. Baš nam je to trebalo. 

Šego – majstore!

 
Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.