Home

Duvnjak umoran nakon Makedonije | 24sata

Duvnjak umoran nakon Makedonije | 24sata
Spread the love


Već duže vrijeme mučim muku sa zadnjom ložom, nije ništa strašno. Ali nemam vremena za odmor i potrebna je regeneracija. Zdravlje je najbitnije i protiv Španjolske moramo ući svi na stopostotnoj razini. Mislim da je izbornikova odluka bila pametna i nadam se da ćemo biti spremni za Španjolce i prvo mjesto u grupi, objasnio je svoje ostajanje na klupi drugu utakmicu zaredom Luka Cindrić.
IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Japan | Autor: ANDREAS GEBERT

Foto: ANDREAS GEBERT‘Kauboji’ su i bez Luke razbili Makedoniju s devet razlike (31-22), a posebno je dobro uz Šegu na golu odigrao i Igor Karačić.

– Šta da vam kažem. Duvnjak i Karačić prije svih su odigrali sjajno, i Stepančić je bio na vrhunskoj razini. Već duže vrijeme imam problema s ozljedama. Dogovorio sam s trenerom i strukom da ću sjediti na klupi. Da je bilo potrebe ušao bih. Međutim, hvala Bogu nije, svi su bili sjajni. Imamo 16 igrača, ne ovisimo o dvojici, trojici i moram čestitati dečkima na odličnoj utakmici – zaključio je Cindrić.

Duvnjak: Ma misli su mi trenutno na danu odmora

Igrač utakmice bio je kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak sa šest golova i osam asistencija. 

– Želio bih se zahvaliti ovoj predivnoj publici koja nas je nosila od prve do 60. minute. Odigrali smo dobru utakmicu iako je bila teška. Naša obrana je dobro funkcionirala, u napadu smo igrali pametno. Oni su krenuli sa 5-1 obranom i od početka u napadu 7 na 6. Ali mislim da smo imali utakmicu pod kontrolom i zasluženo pobijedili – rekao je Duvnjak nakon utakmice za RTL.

Nakon dvije utakmice naši su reprezentativci malo umorni, ali slijedi im dan odmora pa utakmica protiv Bahreina.

– Meni su misli na sutrašnjem slobodnom danu, hahaha. Izgleda kao da se nismo previše potrošili, Svaka je utakmica teška. Pobijedili jesmo, sve je divno i krasno, prenosimo bodove u drugi krug i to je važno. Imamo dan odmora pa nam slijedi Bahrein. – rekao je Duvnjak pa dodao:

– Iskreno, nismo ih gledali još, ali smo favoriti i moramo pobijediti. Onda slijedi Španjolska koja je stvarno vrhunska reprezentacija. Pokazali su to i protiv Islanda jučer, ali mi uz ovakvu podršku navijača možemo pobijediti. Ta četiri boda stvarno bi nam otvorila velike mogućnosti za prolazak dalje – jasan je kapetan.
IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Macedonia | Autor: ANDREAS GEBERT

Foto: ANDREAS GEBERTNaši su ‘kauboji’ puni samopouzdanja i vidljivo je kako u momčadi vlada dobra atmosfera. 

– U utakmici protiv Islanda dobili smo puno samopouzdanja. Ona je bila ključna za nas. Sada smo pokazali na terenu da živimo i igramo jedan za drugog. Sve funkcionira i nadam se da ćemo tako nastaviti – rekao je Domagoj pa se osvrnuo i na odlične mlade igrače, Šipića i Mandića koji su Makedoniji dali po četiri gola:
IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Macedonia | Autor: ANDREAS GEBERT

Foto: ANDREAS GEBERT– Mladi su fenomenalni. Mislim da hrvatski rukomet ne treba brinuti za budućnost. Nekim dečkima je ovo prvi put da igraju Svjetsko prvenstvo i to nije mala stvar. Oni igraju fenomenalno i bore se. Mi stariji smo ima velika podrška – zaključio je igrač utakmice protiv Makedonaca.  

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj
Mercedes Benz A Class
Osvoji Novi Mercedes Benz

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.