Home Hrvatska Home Australian Open: Marin Čilić pobijedio Bernarda Tomića

Australian Open: Marin Čilić pobijedio Bernarda Tomića

5
0
Australian Open: Marin Čilić pobijedio Bernarda Tomića


Marin Čilić u ponedjeljak je najprije sačuvao sedmu poziciju najboljeg tenisača svijeta na najnovijoj ATP ljestvici, a onda je izborio drugo kolo Australian Opena.

Naš najbolji tenisač je Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomića dobio u tri seta sa 6-2, 6-4, 7-6 (3).


[video: 1202262 / ]

Tomić, koji je 88. igrač svijeta, nije imao šanse u prvom setu protiv Marina. Oba su igrača čuvali svoj servis sve do šestog gema kada je Marin iskoristio četvrtu ‘break’ priliku’ i poveo sa 4-2. Potom je sačuvao svoj servis, a onda još jednom oduzeo Tomiću njegov.

U drugom setu je Australac namučio Marina, dva mu je puta opasno prijetio, imao ‘break’ prilike, ali uspio je naš tenisač sačuvati svoj servis i u desetom je gemu oduzeo servis Tomiću i osigurao si set.

Odlučujući, treći set je odlučen u ‘tie-breaku‘. Najprije je Čilić oduzeo servis Tomiću i poveo sa 4-2, ali je Australac odmah u idućem gemu uzvratio. U 13. igri je Čilić protivniku dao da osvoji samo tri poena i slavio je sa 7-3.

Marin je tako pobijedio i treći put u četvrtom međusobnom susretu s Tomićem, a u idućem ga kolu čeka 81. igrač svijeta, 23- godišnji Mackenzie McDonald iz SAD-a.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.