Home Hrvatska Home ‘USTANI, SRBIJO!’ U Beogradu šesti prosvjedni mimohod, prosvjedovalo se i u još...

‘USTANI, SRBIJO!’ U Beogradu šesti prosvjedni mimohod, prosvjedovalo se i u još nekoliko gradova Srbije

3
0
'USTANI, SRBIJO!' U Beogradu šesti prosvjedni mimohod, prosvjedovalo se i u još nekoliko gradova SrbijeProsvjednici su šesti put u Beogradu i još nekoliko gradova Srbije zahtijevali više medijske slobode i više prostora na javnoj televiziji, prestanak progona i nasilja nad neistoimišljenicima te otkrivanje nalogodavaca za napade na oporbene političare i novinare i ubojice Olivera Ivanovića, jednoga od vođa kosovskih Srba.

Tražili su ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića, uprave javnog tv servisa – ravnatelja RTS-a Dragana Bujoševića i urednika informativnog programa nacionalne televizije Nenada Lj. Stefanovića.

Okupljeni ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, uz zviždaljke, prosvjednici su istaknuli transparente i bedževe “Jedan od pet milijuna”,  “Ima nas pet milijuna”, “Mi smo uz narod, ne uz sadašnje i bivše lopove”, “Ustani Srbijo”.

Prvi skup građana i prosvjedni mimohod organiziran je 8. prosinca pod nazivom “Stop krvavim košuljama” kao izraz bunta zbog premlaćivanja predsjednika Ljevice Srbije Borka Stefanovića uoči tribine oporbe u Kruševcu. Osim skupa u Beogradu, najavljeni su u subotu i prosvjedni mimohodi u Novom Sadu, Kragujevcu, Kuršumljiji, Nišu, Požegi i Gornjem Milanovcu.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.