Home Hrvatska Home Satoshi Ishii navijat će za Hrvatsku protiv Japana…

Satoshi Ishii navijat će za Hrvatsku protiv Japana…

4
0
Satoshi Ishii navijat će za Hrvatsku protiv Japana...


Satoshi Ishii rođen je u Japanu, za koji je osvojio olimpijsko zlato u judu. Nakon što je dvaput izgubio od Mirka Filipovića, odlučio je doći u Hrvatsku i učiti od Mirka. I toliko se zaljubio u našu državu da je uzeo državljanstvo, kupio stan u Borčecu i ovdje planira nastaviti živjeti. A i danas je najpoznatiji japanski MMA borac!

– Putovao sam puno po svijetu, od Los Angelesa, Las Vegasa do Brazila, no Hrvatska je nešto posebno. Pronašao sam ovdje dobre prijatelje i zaista volim Hrvatsku – rekao nam je Satoshi Ishii.

Tata ga je ubacio u judo

Hrvatski rukometaši u nedjelju u 16 sati igraju protiv Japana, a utakmicu će, zar ste sumnjali, gledati i Ishii, koji ima itekako puno poveznica s rukometom.

– Moja majka bila je rukometašica, igrala je za reprezentaciju Japana. Jednom su igrali u Beogradu – prisjetio se Ishii.

Je li vas majka pokušala ubaciti u rukometaše?

– Ne, ha, ha… Moj otac je bio judist i odmalena sam bio u judu, ne mogu se zamisliti kao rukometaša. Za rukomet nemam baš nikakvog talenta, ali baš nikakvog. Ja i rukomet, to nije dobra kombinacija.


Foto: Instagram/orijentPrihod dao za Nazorovu

Osim napornih treninga, Ishiija krasi dobar smisao za humor. A kako bi drukčije i bilo kad trenira s Mirkom Filipovićem i Stipom Drvišem, majstorima humora?! No kad je rukomet u pitanju, utakmicu neće gledati s njima. Svatko će na svoju stranu.

– Nedjelja je dan kad se odmaram, pa ću gledati sam u stanu. 

Bojite se zadirkivanja Mirka Filipovića i Stipe Drviša?

– Zašto? Pa ja ću navijati za Hrvatsku! 

Za Hrvatsku?

– Da, što vam je čudno? Živim u Zagrebu, volim Hrvate više nego Japance. Hrvatska je sad moja domovina i navijat ću svim srcem za Hrvate. Uostalom, Japan i nije nešto dobar u rukometu i uvjeren sam da će Hrvatska pobijediti. 

Simpatični Japanac toliko je zavolio Hrvatsku da već vrlo dobro zna i neke poznatije državljane, pa na fotografiju pjevača s brkovima odgovara kao iz topa…

– Mišo Kovač. 

A kad je hrana u pitanju, neće spomenuti sushi.

– Ma kakvi?! Najviše volim janjetinu s mladim lukom!


Foto: Robert Anic/PIXSELLIshii je rođen u Ibarakiju, gradu u kojem je Hrvatska 8. lipnja 2002. godine na nogometnom SP-u golovima Olića i Rapaića pobijedila Italiju 2-1.

Inače, Ishii je, ako dosad niste shvatili, toliko zavolio Hrvatsku da je sav prihod sa svog meča u Düsseldorfu odlučio donirati Domu za nezbrinutu djecu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici. Na tome meču nastupio je u “kockastim” gaćicama.

– Preko interneta naručio sam gaće s kvadratićima jer sam htio pokazati da predstavljam Hrvatsku – kaže Ishii.

A nakon što je uzeo hrvatsko, morao se odreći japanskog državljanstva. Sad, kad znate priču, nije čudno što će navijati za “kauboje”.

Svim srcem za Kauboje

– Pobjeda Hrvatske, sto posto – ponavlja Ishii.

I morala bi biti. Ako će Duvnjak, Cindrić i ostatak “kauboja” u utakmicu protiv Japana ući srčano kao što Ishii ulazi u svoje mečeve, u što ne sumnjamo, pobjeda je sigurna. Na veliku radost svih nas i Japanca, oprostite, Hrvata Ishiija.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.