Home Hrvatska Home Prazne tunel HE Dubrovnik: ‘Ulazimo, sve ćemo pretražiti’

Prazne tunel HE Dubrovnik: ‘Ulazimo, sve ćemo pretražiti’

3
0
Prazne tunel HE Dubrovnik: 'Ulazimo, sve ćemo pretražiti'


Pražnjenje tunela se radi od subote, večeras bi u nekom trenutku trebali ući u tunel bez vode i još jednom provjeriti tih 500 metara, potvrdio nam je Stijepo Simović, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik, još jedan pravac potrage za trećim nestalim radnikom koji ulazi u četvrti dan.

U četvrtak ujutro je u hidroelektrani u Platu došlo do tragedije, izbio je požar te je šest radnika odmah spašeno. Trojica su ostali zarobljeni u unutrašnjosti elektrane, požar i dim spriječili su ih u bijegu.

POGLEDAJTE VIDEO:


[video: 1203270 / Buknuo požar u HE u Cavtatu kod Dubrovnika, dvoje poginulih, treći se traži]

Dok su vatrogasci i spasitelji došli do mjesta gdje su se nalazili, trojica radnika su spas pokušali naći skokom u odvodni kanal koji vodu nosi u more.
POŽAR U HE DUBROVNIK


Na terenu vatrogasci, policija, HGSS… Traže trećeg nestalog


Na žalost, u kanalu je u četvrtak iza 14 sati pronađeno tijelo jednog radnika, a istog dana navečer oko 22 sata na stijenama u Cavtatu, kilometar i pol južnije, otkriveno je tijelo drugog radnika.

POGLEDAJTE VIDEO:


[video: 1203256 / Spašavanje radnika u hidroelektrni u Dubrovniku 2012. godine]

Za trećim se od tada traga te su angažirana policijska plovila, helikopter, ronioci, a u potrazi sudjeluju pripadnici HGSS-a sa psima tragačima, dronovima, kao i mještani s brodicama.
HE DUBROVNIK: VJETAR OTEŽAVA POTRAGU


Tuga za radnicima: ‘Sve je bilo OK i onda mi te nesreća uzela’


– Voda se ispumpava ogromnim pumpama jer treba isprazniti ispust dug 500-tinjak metara, širok četiri metra, a dubok šest. Ovisi o plimi točno u koliko sati će biti prazan jer je kraj tunela u moru, no večeras ćemo svakako provjeriti cijeli tunel iako su ga ronioci već nekoliko puta preronili. – kazao nam je Simović, koji je bio među prvima na intervenciji, ušao u zadimljeni pakao hidroelektrane u potrazi za unesrećenima i od tada je gotovo bez prestanka na mjestu tragedije.
 
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.