Iz Beleka konačno dobre vijesti, stigao je i naš prvi turski dan bez kiše. Dinamo je danas trenirao u jutarnjem terminu, popodne su modri bili slobodni, dok su Splićani ujutro trenirali, a popodne u prvoj pripremnoj utakmici svladali (2-0) Dinamo iz Bukurešta.

Tijekom dana prošetali smo Belekom, ali nedjelja i nije bio baš pravi izbor za šetnju gradom. Jednostavno, nedjeljom Turci vole odmarati, pa radi tek svaki deseti dućan. Ipak, Turci su snalažljivi, pa ako se baš duže ili ozbiljnije zadržite ispred nekog izloga brzo će vam on biti otvoren. Mi smo tražili mjenjačnicu, prošli ih 10-ak zatvorenih, a onda slučajno stali ispred jedne kako bi malo poslikali trg Beleka.

Do nas je odmah došao prodavač iz jedinog obližnjeg dućana koji je radio u tom potezu, na tečnom engleskom (priča čovjek bolje nego ljudi na recepciji našeg hotela) nas pitao što trebamo, pa poručio kako će obavit jedan telefonski poziv i da će vlasnik odmah otvoriti tu mjenjačnicu. Tako je i bilo, kroz 10-ak minuta smo uspjeli po povoljnom tečaju razmijeniti novac i krenuti dalje.

Središte Beleka djeluje zgodno, iako ne znamo zašto su Turci toliko zaluđeni životinjama. U središtu grada na svakom su koraku kipovi ili nekakve umjetne tvorevine kornjača, ovaca, slonova i deva. I kuće po centru Beleka pofarbane su u različitim bojama, sve izgleda vrlo simpatično.
Belek je u nedjelju bio prilično prazan, a gotovo ništa u središtu grada nije radilo

Na treningu modrih vladala je odlična atmosfera, a sve je na kraju dodatno začinio Nenad Bjelica završnom vježbom u kojoj su zaigrali ‘mladi’ protiv ‘starih’. Svaka je momčad imala po jednog predstavnika izvan kaznenog prostora; Moharrami je za ‘mlade’ ubacivao s desne, Kadzior za ‘stare’ s lijeve strane.

Njih su dvojica centaršutima gađali svoje suigrače koji su morali zabijati – glavom. Sjajnim su se obranama isticali Livaković i Horkaš, a na kraju su ‘mladi’ slavili s 10:5. Najuvjerljivije su pogađali Ćuže i Gojak, dok su ‘stari’ na kraju za svoje poraz okrivili Kadziora jer je, kako oni kažu, loše centrirao. Bez obzira što Poljak spada među one s najboljim ubačajima u HNL-u.Za pobjedničku momčad ‘mladih’ su uz Moharramija nastupali Petković, Olmo, Moro, Gojak, Gjira, Baturina, Ćuže, Franjić, Menalo, Marin, Stojanović i Majer, dok su uz Kadziora za ‘stare’ zaigrali Ademi, Perić, Dilaver, Leovac, Theophile, Matel, Oršić, Rrahmani, Hajrović, Lešković, Musa, Šitum i Gavranović. Cijeli je trening završio u dobroj atmosferi, a mladi su svoju pobjedu bučno proslavili. I onda krenuli skupljati rekvizita za kraj treninga…