Home

BEŠĆUTNI PLAVOKOSI LAŽNI POLICAJAC SLIČAN IVANU RAKITIĆU IZNUĐIVAO NOVAC OD ‘MASERKI’ PO NOVOM ZAGREBU Uvijek operira po istom modusu operandi

BEŠĆUTNI PLAVOKOSI LAŽNI POLICAJAC SLIČAN IVANU RAKITIĆU IZNUĐIVAO NOVAC OD 'MASERKI' PO NOVOM ZAGREBU Uvijek operira po istom modusu operandi 

Da se u mnogim zagrebačkim stanovima kriomice pružaju razne usluge, nije nikakva tajna. No, kad se prodavačicama ljubavi i maserkama s tzv. happy endom – koje oglašavaju svoju ponudu po raznim oglasnicima najavi dolazak na uslugu, nitko zapravo nije svjestan koliko se te osobe izlažu opasnosti.

Njihovu zaradu s druge strane zakona iskoristio je 33-godišnji lažni policajac P. K. Meta su mu bile dvije žene od kojih je jedna pružala usluge masaže u naselju Sopot, a druga u susjednima Utrinama.

Tko zna koliko je brojeva telefona iz oglasnika okrenuo, dok se na Božić nije okuražio sprovesti svoj naum u djelo. Pa je tako telefonski stupio u kontakt s 40-godišnjom državljankom Srbije, koja mu je, ako je suditi prema oglasu, ponudila masažu sa sretnim završetkom. Ponuda i cijena bile su mu prihvatljive, pa je s nekoliko sati odmaka otišao na njezinu adresu u Sopot. Međutim, kad joj je pozvonio na vrata, “klijent” s kojim se prethodno čula, predstavio joj se kao policajac. Sva u čudu, zatražila je na uvid njegovu policijsku značku, ali lopov je umjesto značke izvadio plinski pištolj koji je legalno posjedovao. Odmah ga je repetirao i zatražio od nesretne djevojke novac, a kako ona kod sebe nije imala ništa, uzeo je njezinu osobnu iskaznicu i uz prijetnje joj zapovjedio da mu svaki ponedjeljak mora davati 1000 kuna ili 100 eura, ovisno koju valutu ima.

Nakon posijanog straha, plavokosi iznuđivač otišao je u nepoznato, da bi se dva dana poslije jednako iskalio i na 27-godišnjakinji. Prema istom modusu operandi, telefonski se raspitivao o masaži – nakon čega je tobože pristao na uslugu. No, čim joj se ukazao u stanu u zgradi u Utrinama, odigrao je scene otprije dva dana. Nakon što mu je na njegovo inzistiranje da mu preda novac rekla da ga nema, lažni policajac posegnuo je za pištoljem i repetirao joj ga u glavu.

– Hoćeš li mi sada dati novac – ponovno je upitao prestravljenu nesretnicu, pa mu je u strahu za vlastiti život dala 200 eura i 800 kuna.

S plijenom je odšetao u nepoznato, a kako je uvidio da bi od nje mogao dobiti još novca, sutradan ju je nazvao te dogovorio novi susret kako bi mu dala još 1000 kuna, ali ovaj put u obližnjem trgovačkom centru u Novom Zagrebu. Pritom nije ni slutio da je djevojka u međuvremenu o svemu obavijestila policiju, koja mu je postavila klopku. Čim su se našli ispred trgovačkog centra na dogovorenom mjestu, shvatio je da je raskrinkan pa se dao u bijeg. Trčeći je po ulici odbacivao stvari – od svojega plinskog pištolja pa do osobne iskaznice koju je od jedne od djevojaka prethodno uzeo u stanu. Ipak, ubrzo je sustignut te priveden na kriminalističku obradu. Protiv bešćutnog 33-godišnjeg iznuđivača policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog dva razbojništva te jednog pokušaja iznude.

S obzirom na njegov recidivizam, u 2019. godinu ući će iza rešetaka remetinečkog zatvora. A prema riječima svjedoka, razbojnik plave kose, kratke svijetle bradice s brkovima te visokim zaliscima sličan je našem proslavljenom nogometašu Ivanu Rakitiću. 

 
NordVPN Specijalna Ponuda