Home Hrvatska Home PROPAGANDA ISLAMSKE DRŽAVE PRONAĐENA UZ PODRUČJE GDJE JE VANDALIZIRAN VLAK U BERLINU...

PROPAGANDA ISLAMSKE DRŽAVE PRONAĐENA UZ PODRUČJE GDJE JE VANDALIZIRAN VLAK U BERLINU Nađeno 60 letaka s arapskim simbolima i zastavom Islamske države

8
0
PROPAGANDA ISLAMSKE DRŽAVE PRONAĐENA UZ PODRUČJE GDJE JE VANDALIZIRAN VLAK U BERLINU Nađeno 60 letaka s arapskim simbolima i zastavom Islamske državeNjemačka policija je izvijestila u utorak da su zaplijenili zastavu Islamske države i dokumente na arapskom nakon što je u Berlinu namjerno oštećen električni kabel putničkog vlaka.

Policija još uvijek istražuje jesu li pronađeni objekti povezani sa štetom prouzročenom na nadzemnom vodu, zbog koje je poremećeno prometovanje vlakova u jugoistočnom području grada Karlshorstu, naveli su iz policije u utorak. Dio pruge u smjeru Frankfurta na Odri ponovno je pregledan u utorak ujutro nakon što su u nedjelju pronađeni prerezani sigurnosni kabel i oštećeni dalekovod.

Novine BZ objavile su da je oko 60 letaka s arapskim simbolima i zastavom Islamske države pronađeno u tom području, kao i kuka. Iz policije su u ponedjeljak rekli da sumnjaju da je vandalizam bio politički motiviran. Istražuju postoji li poveznica s prekidima željezničkog prometa početkom listopada na liniji koja povezuje južne njemačke gradove Nuernberg i Muenchen.

Policija dodaje da je malo vjerojatno da je vandalizam direktno povezan s Islamskom državom.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.