Home Hrvatska Home Rimac: Nekad dobiješ upaljač u glavu i pljunu te, ali to je...

Rimac: Nekad dobiješ upaljač u glavu i pljunu te, ali to je tako

10
0
Rimac: Nekad dobiješ upaljač u glavu i pljunu te, ali to je tako


Utakmica Partizana i Cedevite prekinuta je pri vodstvu zagrebačkog kluba 74-68 dvadeset sekundi prije kraja.

Delegat i sudačka trojka na čelu sa Sašom Puklom u tri je navrata upozoravala navijače Partizana da prestanu s uvredama i bacanjem predmeta na parket.

Partizan je minutu prije kraja imao priliku dostići Cedevitu, imali su tri napada i sva tri promašili, a utakmicu je rezultatski zapečatio Edo Murić tricom dvadeset sekundi prije kraja za 74-68.

Trener Partizana i nesuđeni hrvatski izbornik Andrea Trinchieri pozvao je minutu odmora, a Grobari su tada potpuno izgubili kontrolu i sitnim predmetima zasuli klupu Cedevite. Najdeblji kraj izvukao je Cedevitin centar Andrija Stipanović koji je pogođen u glavu.

Suci Pukl, Petek i Nedović odmah su prekinuli susret, naredili su pražnjenje dvorane, a nakon 20 minuta prekida utakmica se nastavila. Cedevita je do kraja susret mirno privela kraju i pobijedila sa 76-71.

Takva atmosfera nije novost za trenera Cedevite Slavena Rimca, koji kaže da je bolje da se igra u ovakvoj atmosferi nego pred praznim tribinama.

‘Volim ovu atmosferu’

– S obzirom da sam bivši igrač, znam kako je to. Jedna od stvari zbog kojih sam počeo baviti košarkom je puna dvorana. Nekad dobiješ upaljač u glavu i pljunu te, ali to je tako na ovim prostorima i ja volim takvu atmosferu. Rekao sam igračima da budu hrabri prije utakmice, jer je to samo atmosfera i tjera nas da budemo bolji – rekao je Rimac poslije utakmice.
Zagreb: U 9. kolu ABA lige sastali Cedevitai Krka | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
– Za nas je ovo jako bitna pobjeda. Partizan je u naletu, to smo znali prije utakmice. Treba reći da poslije pobjede u srijedu i plasmana u daljnju fazu Eurokupa, da smo se potrošili mentalno. Uhvatili smo ih na krivoj nozi. Imali smo dva-tri raspoložena igrača. Edo je došao prije tri dana i odigrao dobro na oba kraja terena – rezimirao je Rimac.

Andrea Trinchieri nije bio zadovoljan predstavom svoje momčadi.

– Nitko me nije slušao, rekao sam u srijedi da će biti ovakva utakmica. Sad sam ljut i bijesan – rekao je Trinchieri nakon utakmice.

Trinchieri je show nastavio i na pressici. Donio je papir na kojem je pisao učinak njegove ekipe u šutu za jedan i tri poena.

– Vidite?! Ja ne kažem da je bio loš dan ili da nismo dobro šutirali… Mi nismo bili mentalno spremni igrati, ovo je samo koncentracija – rekao je Trinchieri.
 
Partizan je utakmicu završio sa šest pogođenih trica iz 32 pokušaja, dok je s linije slobodnih bacanja gađao 13/21.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.