Home Sport

Xavi vjeruje da su de Ligt i de Jong stvoreni za Barcelonu

Havi Hernandez
Xavi

Oni ne gube loptu, dobro ju iznose i mladi su. Iz odlične su Ajaxove škole i imaju urođen Barcelonin DNK, opisao je za Marcu dva igrača na meti Barcelone, Frenkie de Jonga i Matthijsa de Ligta, legendarni kapetan ‘blaugrane’ Xavi Hernandez.

Mnogo je zainteresiranih klubova za ova dva mlada igrača, ali u utrci prednjače Manchester City i Barcelona. Ove sezone mladi su Nizozemci ključni igrači Ajaxa, a s klubom iz Amsterdama izborili su i osminu finala Lige prvaka prvi put nakon sezone 05/06. De Ligt je osvojio i nagradu ‘Golden boy’ talijanskog Tuttosporta za najimpresivnijeg mladog igrača. 

Frenkie de Jong jedan je od sigurnijih veznjaka Ajaxa koji prema portalu WhoScored ima najveći postotak uspješnih dodavanja u nizozemskoj Eredivisie od 92.9%. Brojke su na njihovoj strani, a odobrenje legende kluba mogao bi biti poticaj Barceloni da ‘doda još malo gasa’ u utrci za ova dva igrača. 
firo: 12.12.2018 Football, Football: Uefa Champions League, CL Season 2018/2019 Ajax Amsterdam - FC Bayern Munich Munich | Autor: Firo/DPA/PIXSELL

Foto: Firo/DPA/PIXSELLSve je izglednije kako će dvojac ubrzo naći novi klub, a odlaskom u Barcelonu mogli bi s vremenom izrasti u stožerne igrače kao što su to svojevremeno napravili Gerard Pique i Sergio Busquets.

NordVPN Specijalna Ponuda