Home Hrvatska Home Divjak: Svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti…

Divjak: Svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti…

19
0
Divjak: Svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti...


Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je u četvrtak poruku kardinala Josipa Bozanića koji smatra da u odgoj i obrazovanje djece treba uključiti i Crkvu.

– Školski sustav uređen je zakonom i Ustavom. Djeci moraju biti predstavljane znanstvene činjenice tijekom obrazovanja… Škola ima i odgojnu komponentu koju mora ostvarivati s roditeljima… Uključivanje Crkve moguće je u mjeri u kojoj to roditelji dopuštaju –  rekla je ministrica. Ponovila je kako je ‘škola uređena zakonima i Ustavom i svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti i Crkva to zna’.
BOZANIĆ O KURIKULUMU:


‘U obrazovanje treba uključiti i Crkvu i uvažiti stav roditelja’


Podsjetimo, kardinal Bozanić u srijedu je, podsjetimo, poručio kako ”u vrijeme raznih reforma djecu i mlade ne smijemo ostaviti napuštene na njihovim putovima. Zadaća je na starijima, posebno roditeljima, a onda odgojiteljima i učiteljima da ih traže, pratimo, postavljaju pitanja, čuju njihove slutnje i snove, kako bi ih mogli učiti odgovornosti i ljubavi prema drugima”.

– Ako odgoj i obrazovanje osposobljuju djecu i mlade za život, a tako bi trebalo biti, u njegovu provedbu treba uključiti sve relevantne institucije: obitelj, vrtiće, škole, društvo, Crkvu, kulturu – napomenuo je Bozanić i dodao kako zbog učinkovita djelovanja važno graditi odgojni savez između navedenih institucija.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.