Home Hrvatska

‘Srce bi me boljelo da je Siniša pobijedio, nije bio ravnopravan’

Siniša Matijević
Siniša Matijević

Mladi umjetnik Siniša Matijević (13) iz Karlovca završio je na drugom mjestu Supertalenta. Osvojio je gledatelje crtanjem s povezom preko očiju i crtežom Luke Modrića. Od pobjednika, pjevača Denisa Barte (20), imao je samo 15 glasova manje.

Nakon završetka showa, pobjeda Barte izazvala je lavinu komentara. Dok jedni tvrde da je aposlutno zasluženo pobijedio i da je veliki talent drugi tvrde da je ipak bilo nekih drugih kandidata koji su trebali pobijediti.


Foto: nova tvSinišu su gledatelji nazvali ‘čudom od djeteta’

jer crta i vozi bicikl zatvorenih očiju. Njegov otac tvrdi da Siniša nije imao ravnopravnog protivnika i da je Denis zasluženo pobijedio, prenosi Slobodna Dalmacija.

– Čestitamo Denisu jer je zasluženo pobijedio. Jednim sam dijelom to i očekivao. Mi se ne bismo mogli radovati da smo pobijedili, srce bi nas boljelo. Siniša nije imao ravnopravnog protivnika, pa se onda nemate čemu ni veseliti. Da je bio prvi, a Denis drugi, kako se onda radovati? Prvi bih na koljenima došao na pozornicu da je protivnik bio ravnopravan – rekao je Sinišin otac za Slobodnu Dalmaciju.– Pričao sam često s Denisovim ocem Nebojšem. Nije im bilo nimalo lako. Mnogi roditelji napuste takvu djecu, a supruga i on prihvatili su ga takvog kakav jest. Uložili su puno truda, ljudskosti i hrabrosti u njegov odgoj. Tako odgajam i Sinišu, prije svega da bude čovjek. On ima još toliko toga pokazati, tek mu je 13 godina i pred njim je budućnost. Ponosan je i veseo na sebe – dodao je Sinišin otac.
sinisa | Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL– Nismo ovo očekivali, hvala svima što su podržali Denisa. Ujedno ste podržali sve osobe s invaliditetom – rekao je nakon proglašenja pobjednika Denisov tata Nebojša. Najavio je da će pola nagrade donirati bolesnoj djeci s invaliditetom u Hrvatskoj, a drugu polovicu Roditeljskoj kući u Sarajevu, u sklopu dječje pedijatrije, gdje borave roditelji čija se djeca liječe.
Denis ima 20 godina i rođen je s epilepsijom, autizmom i sljepoćom

njegova bolest onemogućuje mu da koristi ruke. Zarađenim novcem od sviranja, ne samo na ulicama Sarajeva nego i po kafićima, financira vlastito liječenje epilepsije u Italiji.


Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL