Home Sport

Osvojili rukavice Danijela Subašića | 24sata

Danijel Subašić
Danijel Subašić

Moja partnerica je bila u drugom stanju na EP-u u Francuskoj, vidjeli smo na 24 sata poziv za navijačke fotografije i ona je na trbuhu nacrtala srce. Fotografirao sam je i poslao fotografiju. Kad se poziv ponovio i 2018., tijekom SP-a u Rusiji, opet je bila trudna i ponovno smo poslali fotografiju koju je Danijel Subašić odabrao kao najbolju te nam dodijelio svoje rukavice, otkrio nam je Drago Maršić, naš Slavonac koji se trbuhom za kruhom 1998. odselio u Švedsku.

 

 

U Stockholmu je upoznao suprugu Bojanu, koja je podrijetlom iz Prijedora, s njom je dobio dva sina, starijeg Emilijana, koji je rođen neposredno nakon EP-a u Francuskoj, i mlađeg Nikolasa, koji je rođen prije tri mjeseca, nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.
Nakon što su na poklon dobili Subašićeve rukavice, najavili su kako će sinu dati ime Danijel, no ipak su promijenili odluku.

 

Tata fanatični navijač

– Kad smo se malo ohladili, dogovorili smo se da ćemo poštovati obiteljsku tradiciju i sina nazvati Nikolas, a Danijel neka mu ostane drugo ime, da nas sve skupa podsjeća na najveći uspjeh naše reprezentacije. Rukavice su bile veliko iznenađenje za sve nas, rodbina u Hrvatskoj nam je javila da smo ih dobili, a ja sam tek kasnije vidio vijest na portalu. Nismo mogli vjerovati da je Danijel odabrao baš nas. Hvala mu puno. Evo, sad ih čuva Nikolas! – nasmijao se Drago, koji za sebe kaže da je ludi navijač reprezentacije.

– Ja sam vam totalni fanatik što se tiče reprezentacije, za mene je to nešto najveće što može postojati. Da vam budem iskren, još nisam svjestan što se to dogodilo, da je mala Hrvatska igrala finale Svjetskog prvenstva. Iskreno, finale sam gledao potpuno bez emocija, ni sretan ni tužan, nekako prazan – rekao je Drago i dodao:

– Valjda se sve potrošilo do finala. Ovo je najveći uspjeh hrvatskog sporta, ovo je velika stvar za naš nogomet, za sport, ali i za cijelu državu. Ponosan sam što je moja zemlja ostvarila takav uspjeh.

‘Treće dijete? Ha, ha, ha’

Prvu utakmicu protiv Nigerije gledali su na godišnjem odmoru u Podgori, a ostale kod kuće u Stockholmu, neke na televiziji, ostale putem “streamova” na internetu. U Rusiju nije mogao zbog suprugine trudnoće.

– Dvije utakmice su mi posebno u pamćenju, ona protiv Messijeve Argentine, jer je bila posebna, i polufinale protiv Engleza, koje nitko ne voli – otkriva nam Drago, kojeg smo za kraj upitali hoće li nakon Emilijana 2016. i Nikolasa 2018. ići na još jedno dijete za novo veliko natjecanje, za Euro 2020. godine.

– Ha, ha, ha, nismo planirali, sumnjam da ćemo ići dalje, ali znate kako je, nikad se ne zna… – rekao je Drago.

Kad je počelo ludilo, Subašić je nazvao i rekao: ‘ok, poklanjam još jedne!’

Na tisuće fotki i videa stizali su nakon naslovnice na kojoj smo, u dogovoru sa Subašićem, odlučili pokloniti par rukavica. A onda je Danijel nazvao:

– Ovo je ludilo! A ništa, onda poklanjam još jedne!

Te druge dobila je Magdalena Pavlić (15) iz Pule.

– Kako sam se osjećala? Pa skoro sam se rasplakala od sreće kad sam vidjela da sam ih dobila! Rukavice su uokvirene skupa sa Subašićevim dresom, brat ga je kupio – kaže srednjoškolka iz Pule.

NordVPN Specijalna Ponuda