Hrvatska

Ima dva metra i teži 200 kila: ‘Naš penis niš’ nemre zrušiti’

Penis spomenik
Penis spomenik

Vidi ovaj hrast. Od njega ćemo dobiti raketu, rekao je Boris Canjuga i inicirao gradnju spomenika penisu. Nakon što je drvo doradio varaždinski kipar Ljudevit Minđek, nastao je spomenik udu

U mjestu Beletinec, desetak kilometara od Varaždina, na brijegu naziva Beretinščak, ponosno stoji spomenik penisu. Visok je dva metra, teži 200 kilograma, a postavili su ga 13. lipnja 2015. godine. Do njega vas vodi Put k udu.

– Rušili smo drva u šumi i kad sam vidio taj hrast, rekao sam prijatelju: ‘Gledaj ga kakav je, moramo to samo doraditi i dobit ćemo pravu raketu’ – kroz smijeh govoriBoris Canjuga.

Nakon što je drvo doradio varaždinski kipar Ljudevit Minđek, nastao je spomenik udu.

Vesela ekipa silno je ponosna na svoj rad i tvrdi da je vječan.

Nisu ga uspjeli srušiti ni zgroženi vjernici

– Ovaj naš niš’ nemre zrušiti! Iskopali smo temelj dubok 80 centimetara, dobro je fiksiran, možete se vješati po njemu koliko vas volja – dodaje Canjuga i dodaje da ga nisu uspjeli srušiti čak ni zgroženi vjernici.

 Kad je velečasni ovuda išao posvećivati kuće, spomenik smo pokrivali. Prestali smo nakon što nam je rekao da ne bi bilo ni nas da nema penisa – prisjeća se Canjuga

Na svečanom otvaranju spomenika svi okupljeni morali su kleknuti i primili su corpus penis (tijelo penisa), koje je dijelio voditelj obreda. Vijest o spomeniku još nije stigla do velikog broja turista. Tu i tamo netko navrati te se fotografira.

Iako su planirali postaviti i ženski spolni organ, odustali su.

– Ma bilo je ideja, no onda bismo morali rušiti nadstrešnicu. Ovako je odlično. Moramo ga malo polakirati prije zime, a tu vidimo i jedan park – zaključila je vesela ekipa s Beretinščaka.