Home Hrvatska

U lovu slučajno ubio prijatelja: ‘Nije ni znao da ga je pogodio’

U Lovu ubijen
U Lovu ubijen

Jedan je čekao na mjestu gdje prelazi divljač a drugi je s lovačkim psom išao u lov. Lovac sa psom vjerojatno je slučajno pogodio svog prijatelja. Sve okolnosti razjasnit će policija…

U subotu oko 8 sati, na šumskom predjelu mjesta Zvoneća kod Opatije, u lovu je poginuo lovac. Policija kaže da je riječ je o 48-godišnjaku čije je tijelo prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci.

Neslužbeno doznajemo da je smrtno stradao lovac lovačkog društva “Lane” iz Opatije. To je potvrdio i predsjednik društva O’Brien Slavnich rekavši da je riječ o dva najbolja prijatelja, dugogodišnja lovca i člana tog društva.

 

– Svi smo u šoku i ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Oni su bili kolege, najbolji prijatelji, školski prijatelji. Družili su se i obojica su odlični lovci. Išli su u lov na divlje svinje. Jedan je čekao na mjestu gdje prelazi divljač a drugi je s lovačkim psom išao u lov. Kako se točno dogodilo, još ne znamo ali je lovac sa psom pogodio svog prijatelja koji je preminuo, ne znajući da je pogodio kolegu. Uvijek govorim prije odlaska u lov, tek kada vidite metu pucajte! Ne znam kako se sve dogodilo, to će razjasniti policija. Bili su lovci preko dvadeset godina, objasnio je predsjednik lovačkog društva “Lane”.