Home Hrvatska Home Prešišali velikane: Imaju prvi telefon sa savitljivim ekranom

Prešišali velikane: Imaju prvi telefon sa savitljivim ekranom

22
0
telefon
telefon

U proteklih nekoliko mjeseci više puta smo mogli čuti najave iz Samsunga i Huaweija kako ćemo uskoro vidjeti njihove prve telefone s ekranima koji se mogu preklopiti. Međutim, ove divove prestigao je slabo poznati kalifornijski startup koji je sada izbacio prvi telefon s preklopnim ekranom.

People walk past an advertisement for Huawei outside an electronic store in Tokyo

People walk past an advertisement for Huawei outside an electronic store in Tokyo

VEĆ RADE NA TOME Huawei: Kroz godinu dana stiže mobitel s preklopnim ekranom

I ne, ne radi se tu o preklopnim telefonima prošlosti, već kao što možete vidjeti na fotografiji, glavna zamisao ovakvog preklopnog uređaja je da jednostavnim potezom možete dobiti duplo veći ekran za gledanje filmova ili igranje igara. I to ekran koji je jedna cjelina, a ne dva ekrana poput onog što smo vidjeli na ZTE-ovu Axonu M.

Foto: Royole

Startup Royole je svoj telefon FlexPai predstavio u Pekingu, a kad je rastvoren uređaj ima ekran od 7,8 inča. Zaklopite li ga, imat ćete tri ekrana, dva sa svake strane te jedan na rubu uređaja.

NUBIA ALPHA Pogled u budućnost mobitela: Savija se i nosi kao ručni sat

Kompanija planira telefon ponuditi kroz tri online prodajne akcije u Kini, no mnogima će velika prepreka u kupnji biti cijena od 1290 do 1863 dolara – ovisno o memoriji i kapacitetu.

[embedded content]

Kako bi podigli popularnost svojeg telefona, osnivač kompanije Bill Liu najavio je da će uložiti 25 milijuna eura u razvoj apklikacija i softvera za svoj telefon, prenosi BBC.

Iz Samsunga su ranije stizale najave da će oni ove godine otkriti detalje o svom savitljivom telefonu te da je razvoj izazovan, ali da su jako blizu. Huaweijev direktor Richard Yu potvrdio je još jednom i nakon lansiranja najnovijeg Matea 20 Pro da će sljedeće godine oni lansirati svoj preklopni telefon. U toj utrci je i LG, a kako je objavio Evan Blass (@evleaks) iz Venturebeata, oni planiraju svoj telefon prikazati početkom siječnja na sajmu CES u Las Vegasu.

Foto: Royole

Što se samog telefona tiče, kad je rasklopljen njegov ekran od 7,8 inča ima rezoluciju 1920×1440 piksela. No zanimljivo je i da se u njemu nalazi Qualcommov procesor sljedeće generacije. Ovdje se spominje Snapdragon 8150, odnosno serija 855 koja će pogoniti i telefone koji stižu sljedeće godine. Tu je 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Kamere su od 16 i 20 megapiksela.

Samsung

Samsung

STIŽE SLJEDEĆE GODINE To je to: Ovako bi trebao raditi Samsungov savitljivi telefon

Kako telefon dolazi s baterijom od 3800 mAh, što je kapacitet koji je u pravilu dovoljan za jedan dan korištenja kod standardnih top telefona s jednim ekranom, pitanje je kakav će biti radni vijek ovakvog telefona koji ima puno veći ekran.