Home

Mate 20 Pro stiže sa senzorom otiska prsta u samom ekranu?

Spread the love

Huawei će u utorak i službeno skinuti veo tajne s novog Matea 20 i ostatka serije koju će predstaviti, no detalji koji upotpunjavaju sliku ne prestaju stizati. Nakon što su stigli podaci o rezultatima AnTuTu benchmarka, sada je WinFuture objavio nove fotografije koje prikazuju telefon, ali i otkrio još detaljnije specifikacije.

STIŽE MATE 20 X Prava zvijer za gamere: Huawei će otkriti i brutalniji Mate 20?

Što se izgleda tiče, Huaweijev novi top model bi trebao imati ekran koji se još više raširio prema rubovima uređaja, ali i preko njih, pa će sam ekran biti zakrivljen s bočnih strana. Uklonili su i senzor otiska prsta koji je kod P20 Pro bio na dnu uređaja, a sada bi se trebao nalaziti ispod samog stakla ekrana. Na vrhu se u ‘zubu’ nalaze senzori i kamere koje nude prepoznavanje lica.

Sam ekran ima dijagonalu od 6,39 inča i dolazi u OLED tehnologiji s rezolucijom od 3120 x 1440 piksela. Usporedbe radi, P20 Pro ima ekran od 6,1 inča rezolucije 2240 x 1080 piksela. Appleov najveći telefon, iPhone XS Max na ekranu od 6,5 inča ima rezoluciju od 2688 x 1242 piksela. 

Foto: Roland Quandt/WinFuture

Što se stražnje strane tiče, tu sada dominira kockasti blok Leica kamera, a novitet je da su ugradili širokokutnu kameru od 8 megapiksela te podršku za 5x optičko uvećanje, odnosno mogli bi se približiti i jasno snimiti predmete udaljene samo 2,5 centimetra.

Foto: Roland Quandt/WinFuture

Otprije se zna da će Mate 20 imati Kirin 980 procesor koji stiže u 7nm tehnologiji s još moćnijim NPU čipom za zadatke umjetne inteligencije. Telefon bi se trebao nuditi u varijantama od 6 i 8 GB RAM-a te sa 128, 256 ili 512 GB memorije. Odličan detalj je i moćna baterija od 4200 mAh.

Huaweijevi telefoni su i prije imali vlastitu tehnologiju brzog punjenja, a ovaj bi model trebao omogućiti da se za pola sata napunite od nule do 70 posto. Plus je i bežično punjenje, dok će sam telefon moći bežično puniti druge uređaje poput Huaweijevih slušalica. Uz to, uređaj je vodootporan (IP68).

Ono što još nije poznato je kakav će biti raspored zvučnika i općenito kvaliteta zvuka s novog telefona te cijena na našem tržištu. WinFuture spominje cijenu od 999 eura, a ako i bude tolika na našem tržištu, to je osjetno niže od iPhonea XS.

Mercedes Benz A Class
Osvoji Novi Mercedes Benz

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.