Home

'Elf' u velikoj krizi: Nizozemci Nijemcima utrpali tri komada

Spread the love

U 12 utakmica tri pobjede, četiri remija i pet poraza. Priznajte: zvuči kao učinak nekakve Sjeverne Irske, Norveške, Bugarske ili Cipra.

Ali to je učinak njemačke nogometne reprezentacije u zadnjih godinu dana!

Elf je uspio pobijediti samo Saudijsku Arabiju, Švedsku i Peru, dok je remizirao s Engleskom, Francuskom dvaput i Španjolskom, a izgubio od Brazila, Austrije, Meksika, Južne Koreje, te večeras od Nizozemske. Joachimu Löwu ne piše se dobro…

U drugom kolu Lige nacija Nizozemska je u Amsterdamu svladala Njemačku s 3:0 golovima Van Dijka u 30. minuti nakon što je u mrežu gurnuo loptu koja se odbila od grede poslije udarca Babela, te Depaya u 87. iz kontre, kada su Nijemci jurnuli po bod. Depay je u 90. uzdrmao i gredu, a potom Wijnaldum potopio elf!

Uth je krenuo u napadu i postati stoti debitant u Löwovoj eri!

A bio je to povijesni dan za nogomet u Gibraltaru jer ta je reprezentacija upisala prvu pobjedu u nekoj natjecateljskoj utakmici! S 1:0 svladala je Armeiju u gostima golom Chipoline iz penala, a domaćinu nije pomogao ni Henrik Mhitarjan.

Kazahstan je, pak, izvukao bod u Latviji nakon što je Zainutdinovu priznat gol rukom, a Arijan Ademi ostao je na klupi Makedonije.

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.