Moje dijete ide s Markom u razred, ja sam predstavnik roditelja tog razreda, mi smo ovom strašnom tragedijom svi jako potreseni. Ovdje imamo golemi problem već godinama, svi mi imamo još djece koju trebamo poslati u školu. U ponedjeljak je osiguran krizni stožer za psihološku pomoć djeci. Djeca ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo, djeca trebaju sjesti u ponedjeljak u školske klupe gdje će gorjet jedna svijeća, gdje neće biti jednog njihovog prijatelja, kazala je majka Iva Latas.

Roditelji najavljuju sutra u 17 sati prosvjed kojim žele ukazati na katastrofalno stanje na državnoj cesti D-1 u Turnju na kojoj je 10-godišnjak u petak u 16.25 sati tragično nastradao dok je prelazio pješački prijelaz.

Danijel Kasap/PIXSELL

NAJAVILI PROSVJED ZA NEDJELJU Svijeće u Turnju za poginulog dječaka: ‘Blokirat ćemo cestu’

dijete | Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELLFoto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

 ‘Deset godina se borimo da se zaobilaznica napravi’

– Mi svi na Turnju pokrenuli smo inicijativu, sve zbog užasa koji  jučer ovdje dogodio. Zbog gašenja jednog mladog života. Mi se već minimalno 10 godina borimo da se napravi zaobilaznica, koja je već i pokrenuta, znači otkupljena su sva zemljišta još osamdesetih  godina i napravio se most 2009. koji od tada stoji.  Pokupljeno je ne znam koliko novaca, nikad se nije nastavilo raditi. I ne samo ova cesta nego i tamo Sajevac, koji nema nogostupa a preko 200 djece ide ovdje u školu po cesti. Ovdje ima 440 djece u školi plus još 100 i nešto djece u vrtiću pa jer se mora nešto ovako dogoditi da bi se nešto napravilo – kazala je jedna druga majka, inače zamjenica predsjednice Vijeća roditelja iz Turnja.

BIJES I GORČINA ZBOG SMRTI DJEČAKA: ‘Sramite se! Jedna kamera bi spasila život, ali bitniji je WC…’

‘Inzistiramo na zaobilaznici, ležećim policajcima i kamerama’

– Postoji semafor ali semafor ništa ne znači, ljudi doslovno prolaze na crveno, ništa ne znači ni zebra. Inzistiramo na gradnji zaobilaznice, da se ovdje postave ležeći policajci i kamere. Bila sam prije dvije godine kod načelnika policije koji mi je rekao da je statistički ovo najsigurnija cesta. Ovdje je već toliko života izgubljeno, a stalno slušamo obećanja. Najavljujemo sutra prosvjed u 17 sati, očekujemo dolazak preko 500 ljudi, pozvan je cijeli Karlovac, cijeli Turanj i sva okolna mjesta – rekla je zamjenica predsjednice Vijeća roditelja iz Turnja.