Home Hrvatska Home Velik i jeftin: Honor 8X nudi puno, stiže već za dva tjedna

Velik i jeftin: Honor 8X nudi puno, stiže već za dva tjedna

1
0

Nizu povoljnih telefona koji donose mogućnosti i izgled na koje smo naviknuti kod nekoliko puta skupljih uređaja pridružio se i Honor svojim najnovijim modelom 8X. 

Nakon što smo u četvrtak vidjeli Samsungov A9 sa četiri kamere, Honor je istog dana predstavio telefon koji se izgledom trudi sakriti među skuplju braću. Kod njega dominira ogroman LCD ekran dijagonale 6,5 inča sa sada već standardnim ‘zubom’ na vrhu, koji zahvaljujući vlastitom dizajnu antena zauzima čak 91 posto prednje površine uređaja. No taj ekran, omjera 19,5:9 dolazi u Full HD rezoluciji (1080 x 2340 piksela). 

Foto: Honor

Okvir mu je metala, dok je kućište od 2.5D stakla, a u Honoru navode da se paralelni gradacijski dizajn sastoji od 15 slojeva, što stvara refleksiju iz različitih kutova.

Što se pogonske snage tiče, tu je Kirin 710 procesor, uz Mali G51 grafički čip te 4 GB RAM-a. Za grafičke zadatke i kod ovog je telefona dostupna GPU Turbo tehnologija.

Foto: Honor

Honor 8X dolazi opremljen dvostrukom stražnjom kamerom. Glavna snima fotografije od 20 megapiksela s f/1.8 otvorom blende, dok joj pomaže kamera od 2 megapiksela, a tu su i AI modovi koji će prepoznati i optimizirati kadar. S prednje strane nalazi se kamera od 16 megapiksela.

Foto: Honor

Ovako veliki ekran omogućio je Honoru i da ugradi veću bateriju, pa je tu čak 3750 mAh, što bi trebalo osigurati da sigurno izgurate kroz dan. 

Jedan od glavnih aduta svakako će mu biti cijena. Telefon u Hrvatsku stiže već 25. listopada i u verziji od 4/64 GB stajat će 2299 kuna, a 4/128 GB model stajat će 2599 kuna. I kod nas će se moći birati između plave, crne i blještave crvene boje kućišta.