Home Hrvatska Home Skandal! Namještena utakmica PSG-a i Zvezde u Ligi prvaka?!

Skandal! Namještena utakmica PSG-a i Zvezde u Ligi prvaka?!

4
0

Uefa je upozorila francuske vlasti na moguću namještaljku na utakmici koju su početkom listopada odigrali PSG i Crvena zvezda u Ligi prvaka, piše L’Equipe. 

Francuski list tvrdi kako Uefa ima čvrste sumnje da je rezultat utakmice Paris Saint-Germaina i Crvene zvezde početkom listopada bio namješten! Iz Nyona je francuskom državnom odvjetništvu stigla informacija da istraže slučaj, a za to su, piše L’Equipe, znali samo predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin i njemu najbliži ljudi.

Navodno je neimenovani djelatnik Crvene zvezde, za kojeg L’Equipe piše da je visokopozicioniran u klubu, htio staviti pet milijuna eura da će utakmica završiti pet razlike za PSG. Završilo je 6-1 za Parižane. Dojava o mogućoj namještaljki na Parku prinčeva stigla je od izvora koji Uefa smatra vjerodostojnim, dodaje ugledni L’Equipe..

Francuske vlasti pokrenule su istragu.

Uefa se o ovom slučaju tek kratko oglasila:

– Nikad ne komentiramo potencijalne istrage ili one koje traju, a koje se odnose na moguće namještanje kako ne bismo kompromitirali proces istrage – kažu iz Uefe.

Zvezda: Ove optužbe su gnjusne!

Nakon objave uglednog L’Equipea, javili su se iz Crvene zvezde,

Srpski klub objavio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Crvena zvezda s najvećom dozom ljutnje i gnušanja odbacuje pisanje L’Equipea vezano za sumnje u ishod rezultata utakmice Paris Saint-Germain – Crvena zvezda i umiješanosti bilo koga iz Crvene zvezde u eventualne nečasne radnje. 

Navodi iz tog teksta mogu nanijeti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato nogometni klub Crvena zvezda inzistira kod Uefe i nadležnih istražnih organa u Srbiji da istraže ove sumnje do kraja i da se dođe do istine.

Današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko su napredovali da je nemoguće da ovaj eventualan slučaj ostane nerazriješen. Klub očekuje da se do istine o svemu ovome dođe u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja u umiješanost bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje.

PSG: Zaprepašteni smo

Nakon Zvezde oglasio se i PSG.

– S velikim čuđenjem i zaprepaštenjem smo čuli tu informaciju. Ni u jednom trenutku ni jedan član našega kluba nije zatražen da razgovara o stvarima izuzev uobičajenih o organizaciji utakmice i protokolu. PSG se drži osnovnih načela sporta, integriteta natjecanja i ograđuje se od svih radnji koje to dovode u pitanje – kažu iz francuskog kluba.