Home Hrvatska Home Nenad Gračan: Ova generacija zaslužila je odlazak na Euro…

Nenad Gračan: Ova generacija zaslužila je odlazak na Euro…

1
0

Nogometna U-21 reprezentacija Hrvatske nakon pobjede u kvalifikacijskoj skupini 1 u Puli protiv Grčke (2-0) gotovo je sigurno osigurala Euro, no vodeću poziciju u skupini morat će potvrditi u susretu protiv San Marina koji je na rasporedu 15. listopada. 

HRVATSKA – GRČKA: 2-0 Na korak do Eura: Mlada repka slavila protiv Grčke s 2-0…

– Nećemo ništa prejudicirati, premda je razlika u kvaliteti ogromna. U igri su još tri boda, moramo biti koncentrirani i protiv San Marina te potvrditi prvo mjesto u skupini. Ova generacije je to zaslužila. Čestitam igračima koji su odigrali jednu tešku utakmicu protiv vrlo dobrih Grka koji su nas malo iznenadili na početku utakmice s jednim visokim pritiskom, tako da u prvih dvadesetak minuta naša igra nije bila na nekoj visokoj razini – kazao je izbornik mlade hrvatske reprezentacije Nenad Gračan dodavši kako  je Hrvatska u tim trenucima imala puno sreće.

GRCI SU PALI Igrači složni: Ajmo sad dobiti San Marino pa izboriti taj Euro

No, smatra Gračan, kako je utakmica odmicala tako su “vatreni” uspostavljali svoju igru i na kraju zasluženo pobijedili.

– Golman Posavec je bio na visini zadatka, no nikoga ne bi izdvajao. Ono što krasi ove dečke i ovu generaciju je veliko zajedništvo i momčadski duh. To su i danas  dokazali. Važno je bilo pobijediti… Cijelu utakmicu odigrali smo disciplinirano, neovisno o nekim tehničkim greškama. Pritisak je bio veliki jer protivnik nije izgubio utakmicu u kvalifikacijama, čvrst i agresivan s dobrim pojedincima. Najvažnije od  svega je da smo reagirali na pravi način – poručio je izbornik Gračan.