Home

Engleski mediji: Hrvati su nam pokazali zašto su navijači bitni

Spread the love

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je protiv Engleske drugu utakmicu u Ligi nacija. Momčadi su utakmicu privele kraju bez golova i tako podijelile bodove.

Engleskoj reprezentaciji ovo je bila čak 988. utakmica, a prva bez navijača…

Zasmetalo je to kako igračima, tako i engleskom narodu, a frustracija zbog toga dala se iščitati i s engleskih portala.

– Marcus Rashford fulao je dva zicera, a Harry Kane i Eric Dier gađali su prečku i stativu u noći tihe frustracije – naslov je na Daily Mail-u.

UEFA Nations League - League A - Group 4 - Croatia v England

HRVATSKA – ENGLESKA 0-0 Bod ko kuća! Stativa, prečka i dva zicera – Vatreni se izvukli

Sam Wallace, novinar engleskog Telegrapha, je pak napisao tekst pod naslovom ‘Jeziva atmosfera na utakmici Hrvatske i Engleske podsjetila nas je koliko nogomet zapravo treba navijače’.

– S vrha brda okruženog tamom dopirali su prvi uzvici 20-ak engleskih navijača. Slabašna buka se spuštala, a izvor se nije ni vidio. Podsjećalo je ovo na zvukove kakve možete čuti noću na željezničkim stanicama – započeo je svoj tekst.

Očekivalo se od ove utakmice da bude ‘revanš’ Engleza za polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali ovo se nije moglo usporediti s utakmicom ispred 78 tisuća navijača na Lužnjiki stadionu.

– Revanš Engleske i Hrvatske bila je utakmica bez navijača, atmosfere i golova – bilo je to milijunima milja od trilera sa Svjetskog prvenstva – pišu iz The Mirrora.

UEFA Nations League - League A - Group 4 - Croatia v England

UEFA Nations League - League A - Group 4 - Croatia v England

KOMENTAR Sjajni Livaković spasio stvar, Marcus Rashford će ga sanjati

A niti prema predstavi ovih dvaju momčadi ne bi se reklo da se radi o istim protivnicima. Za razliku od dominante Hrvatske u polufinalu Mundijala, ovdje je kontrolu držala Engleska.

Moglo bi se reći da su Vatreni zaista dobro prošli ovim rezultatom 0-0, kad je realno moglo biti barem 4-0 za goste.

Marcus Rashford profulao je dvije jako dobre šanse, Harry Kane pogodio je prečku, a Eric Dier stativu, što je također isfrustriralo Engleze. 

– Možda Engleska nije mogla poput Španjolske zabiti šest golova, ali s boljom završnicom mogli su se barem približiti tom rezultatu – s razlogom su razočarani Englezi koji su propustili dobru priliku da Hrvatima vrate za poraz iz Rusije.

Mercedes Benz A Class
Osvoji Novi Mercedes Benz

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.