Home

DJEDICA (71) IZ KOPRIVNICE OPET NA OPTUŽENIČKOJ KLUBI ZBOG 3 KILE DUHANA Usvojena žalba državnog odvjetnika, viši sud ukinuo oslobađajuću presudu

Spread the love

Umirovljenik u dobi od 71 godinu iz Koprivnice ponovo će morati na optuženičku klupu zbog toga jer je htio prodati tri kilograma duhana!

Naime, Županijski sud u Zagrebu usvojio je žalbu državnog odvjetnika i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom je 71-godišnjak oslobođen optužbe za kazneno djelo nedopuštene trgovine. Naime, njega se optužnicom teretilo da je u kolovozu i rujnu 2014. godine u Koprivnici nabavio tri kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica. Duhan je stavljao u manja pakiranja i ručno izrađivao cigarete koje je zatim prodavao kako bi zaradio i popravio svoj kućni budžet.

“Županijski sud u Zagrebu ukinuo je oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje, utvrdivši da je prvostupanjski sud počinio znatne procesne povrede jer u presudi nisu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama, a razlozi koji se navode sasvim su nejasni i nerazumljivi”, stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici.

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.