Home Hrvatska Home Zadar glatko pao od Cedevite: Glen Davis nas je ucjenjivao…

Zadar glatko pao od Cedevite: Glen Davis nas je ucjenjivao…

1
0

Isprike našim navijačima i svima koji vole KK Zadar i svima koji su došli gledati Glena Davisa. To se izgleda neće ni dogoditi. Mi smo napravili sve da ga ostavimo. Problemi su krenuli u četvrtak kada je zvao da ima neke probleme i ne može trenirati i da ne želi ostati u Zadru, rekao je na konferenciji za medije sportski direktor Zadra Branimir Longin, nakon utakmice Zadra i Cedevite na kojoj Davis nije sudjelovao.

Trebala je to biti lijepa priča u kojoj bivši NBA prvak dolazi u Zadar probuditi svoju košarkašku karijeru, no završila je i prije nego što je počela:

– Na pitanje zašto, kazao je da nije shvatio ozbiljnost. Nije se htio prilagoditi na dva treninga dnevno, putovanja po sedam do osam sati. Tražio je povišenje ugovora, pa smo mu i to osigurali. Onda je počelo biranje treninga i traženje micanja nekih klauzula koje su za nas bile bitne. Mi smo kao klub zaštićeni. Žao nam je što nije ostao tu, a ono što je pokazao na jednom treningu vidljivo je da se radi o jako kvalitetnom igraču. Kad je počelo ucjenjivanje morali smo reagirati ovako – pojasnio je Longin.

– Na treningu je bio samo u četvrtak i od tada ga nisam vidio. Tako da u igru ne mogu staviti igrača kojeg nema na treninzima i utakmicama – izjavio je trener Pipan.

Davis će, u slučaju ponalaska novog kluba, morati platiti odštetu zadarskom klubu. Inače, košarkaši Cedevite slavili su sa 95-85 (23-19, 21-18, 26-21, 25-27) na gostovanju u Zadru, u utakmici 2. kola ABA lige odigranoj pred oko 4400 gledatelja u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.