Home

Majstor Nenad Bjelica: U 145 dana stvorio europski Dinamo

Spread the love

Ako je Emir Dilaver, kako mu svlačionica tepa, maksimirski Veliki Blek, ako je sitni Dani Olmo “modri Nipper”, onda je Nenad Bjelica – Dinamov Komandant Mark!

KUTAK ZA STATISTIČARE Hajrović zabija više od Hazarda i Aubameyanga, Dinamo u vrhu

Razbucao je Bjelko i veliki Fenerbahče pa Anderlecht i evo ga na korak do europskog proljeća. Nipošto to nije subjektivno, navijačko stajalište, nego realno stanje stvari u skupini D.

Jer kladionice kažu da je sad koeficijent 1,20 da će Dinamo proći skupinu Europske lige kao jedna od dvije prvoplasirane momčadi, odnosno 2,10 da će je osvojiti.

Dakle, 80 posto je šansa da će Dinamovi navijači napokon dočekati “europsko proljeće”, prvi put nakon 1970. godine.

DINAMOV RASPORED Kako do europroljeća? Sljedeće dvije utakmice plavih su ključ

U točno 145 dana, koliko je dosad proveo u Maksimiru, Bjelica je napravio čudo.

Jer imao je Dinamo velikih trenera i u ovih 26 godina otkako je hrvatske lige, imena poput Otta Barića, Vahe Halilhodžića ili Osvalda Ardillesa, Zorana Mamića, koji je HNL završio bez poraza, Ćire Blaževića…

Ulijevaju poštovanje, ali baš nitko od njih nije uspio dočekati proljeće u Europi. A imali su, ne zaboravimo, igračine poput Marka Viduke, Gorana Jurića, Roberta Prosinečkog…

Nenad Bjelica nam je puno puta ponovio kako je u nogometu stalno. I kad ode s treninga, razmišlja o svemu. Igrači ga hvale, mnogi kažu kako je on najbolji trener koji ih je vodio u karijeri.

Nakon dolaska iz Bruxellesa Bjelko je najprije kupio sve novine. Nema kod njega one klasične trenerske mantre da ne zna što piše u medijima. Da se ne lažemo, to svi treneri znaju i itekako prate.

On je taj koji ove igrače Dinama čini puno boljima. Oni pod njegovim vodstvom imaju gard, kako i ne bi imali kad imaju “trenera s mudima”.

Mercedes Benz A Class
Osvoji Novi Mercedes Benz

Pratite više sadržaja kao ovaj
u Vaš inbox

Pretplatite se preko E-mail-a i primajte vijesti i obavjesti u Vaš email inbox.

Hvala na pretplati.

Nešto je pošlo po zlu.