Dinamovci su otputovali u Bruxelles gdje ih u četvrtak (18:55, Arena Sport 3) čeka utakmica drugog kola Europske lige protiv Anderlechta.

– Mi tamo idemo po pobjedu, zanimaju nas tri boda. Anderlecht je institucija belgijskog nogometa, veliki klub, sad i nije u nekom dobrom izdanju, ali mi uvijek gledamo sami sebe – rekao je Nenad Bjelica i nastavio:

– Dosad smo uvijek imali dobre rezultate kad smo bili pravi, no u posljednje dvije utakmice nismo bili u dobrim izdanjima, ne možemo baš biti ponosni na te dvije predstave. Što se tiče sastava, vidjet ću, neki još uvijek nisu na 100 posto.

Ivan Šunjić odigrao je sjajnu utakmicu protiv Fenerbahčea. Zabio je gol koji je načeo Turke u Maksimiru:

– Ako ponovimo partiju kao protiv Fenera, možemo biti optimisti i nadati se odličnom rezultatu – kaže Šunjić, a njegov suigrač Dominik Livaković dodaje:

– Čitali smo da u Anderlechtu ima dosta problema, ali to može biti dvosjekli mač za nas. Možda se baš sad u ovoj utakmici idu vaditi pa moramo biti oprezni.

Dinamo je u Bruxellesu posljednji put gostovao 2009. kada je golom Miroslava Slepičke pobijedio 1-0. I bod bi sad za ‘modre’ bio dobar rezultat, ali po onome što smo posljednjih dana čuli od trenera Bjelice, njegova će momčad apsolutno ići na pobjedu.

Bjelku u ovoj utakmici zadovoljavaju samo tri boda jer je svjestan da bi Dinamo s tom pobjedom napravio krucijalan korak prema europskom proljeću. Anderlecht je u krizi, baš kao što je bio i Fenerbahče, i Bjelica vjeruje kako se to može iskoristiti.