Danima su u Županji mnogi hladno prolazili uz neobičnu pseću družinu. Mama sa štenetom i njihova prijateljica dugo su bili na istom mjestu. Rijetki su im donosili hranu, ali bilo je i onih koji su prijetili da će sami ‘eliminirati’ ta tri psa ako ih netko ‘ne makne’. Povremeno bi kuja odlazila u potragu za kakvim komadom hrane, kostima ili otpacima, da nekako prehrani sebe i svoje štene.

Foto: Privatna arhiva

Druga mlada kujica za to je vrijeme pažljivo čuvala njezinu nejaku bebu, ne odvajajući se od nje ni za tren. Kad su aktivisti doznali za ovu priču, odmah su reagirali i spasili pse. Mama i beba sada su novom domu, na toplom, imaju svu njegu i brigu koja im je potrebna.

Foto: Privatna arhiva Ali, mala heroina, mlada kujica koja je čuvala štene dok je mama tražila hranu, još traži topli dom i dobre ljude koji će je paziti i njegovati čitav život. Jer, ona je to zaslužila! 

– Tako drago pseto dugo nisam vidjela, takav predivan karakter, reći će bez pretjerivanja Dora Perši, voditeljica zagrebačke udruge Indigo, kod koje je sada privremeno zbrinuta hrabra kujica. 

Želite li udomiti ovu hrabru kujicu, koja nema više od 8 mjeseci, a bila je spremna žrtvovati i svoj život za tuđe štene, nazovite Udrugu Indigu na broj 091/212 2112